fredag 23 september 2016

Fördelar och bonusar som aktieägare


Förutom fördelarna med att få ta del av ett företags utdelning samt eventuella kursuppgång erbjuder ett fåtal andra fler fördelar med att vara delägare. Det jag just nu kommer på är företaget Skistar som erbjuder sina aktieägare med fler än 200 aktier rabatterade priser på liftkort. Fasen va grymt tycker jag... Om det nu inte hade handlat om skidåkning då förstås....

Jag avskyr mer eller mindre allt som har med vintern att göra och efter att ha slagit mig själv gul och blå i diverse backar när jag var yngre bestämde jag mig för att hålla mig helt borta från vintersporter. Har faktiskt lyckats fastna i en lift med brallorna och fått följa med en vända in i skogen vid ett tillfälle... Scarred for life;)

Just tanken på att få lite bonus som aktieägare tilltalar mig dock mycket och jag kan inte låta bli än att fara iväg lite i tankarna. Vore det inte trevligt om t.ex Cloetta skickade ut en liten ask med årets godisnyheter till oss ägare? Eller varför inte prenumerationsrabatt om man äger ett visst antal Netflix aktier. En annan tänkbar bonus skulle kunna vara en inbjudan för att testa ett företags nyheter. En liten öl & ciderprovning på Kopparbergs hade väl inte varit helt fel:)

Nu är det självklart så att om jag kan få ta del av eventuell vinst och kursökning är jag mer än nöjd. Ovanstående får absolut inte ses som att jag gnäller över att det inte erbjuds utan som wishful thinking från min sida. Men visst skulle fördelarna kunna vara en riktigt trevlig guldkant.

Vet ni några bolag som bjussar på fördelar till sina aktieägare?

Med ett halvt öga följde jag gårdagens #uppesittarkväll. Gillar verkligen konceptet, trots att jag inte har twitter, och ser fram mot nästa månad när Prata Pengar duon ska lansera uppesittarkväll 2.0.

Ett bolag som jag tyckte mig se nämnas ofta som påfyllnings och köpkandidat var Investor och jag får väl ställa mig i skaran som planerar att fylla på i bolaget i samband med månadsköp. Det hade ju inte gjort något om kursen kunde börja leta sig ned under 300:- så man kunde få två aktier till minimicourtage. Min lön trillade visserligen in på kontot idag men mitt planerade månadsköp kommer jag inte göra förrän till veckan. Siktet är som vanligt inställt på att fylla på de befintliga innehaven i den svenska portföljen. Johnson & Johnson har jag till slut bestämt mig för att plocka in i den utländska maskinen. En tumme eller två håller jag såklart på att kursen skulle  kunna dippa lagom till köp men oavsett kommer jag ta en första position. Buy quality, cry once;)

Hoppas ni har en fantastisk helg framför er!

MvH Pengaregn

7 kommentarer:

 1. Paradox skickade spelnycklar till mig när jag tecknade aktier i noteringen. Intressant inlägg! Vore nice med en uppdaterad lista på bolag som gör så. Jag håller nämligen med om att det är barnsligt kul att bli belönad som ägare, som Starbreezeägare hade jag velat ha en Paydaymask...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Spelnycklar var ju inte fy skam!:) Ja det finns många trevliga belöningar jag skulle kunna tänka mig!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag läste ett rätt långt inlägg om detta för inte alls länge sedan, men jag tycks inte kunna hitta det nu. I inlägget tog skribenten upp att det var flera hotellbolag som delade ut diverse rabatter osv om jag inte minns helt galet.

  Mvh
  Framtida Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag har också för mig att jag läst något åt det hållet men jag kan inte heller hitta det. Kan man få fördelar som aktieägare utöver kurs och utdelning är det såklart toppen:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Beställ hem Cloettas årsredovisning och vips så har du fredagsmyset färdigt. Behöver inte ens äga aktier där :-) tack för en bra och inspirerande blogg.

  SvaraRadera
 4. Beställ hem Cloettas årsredovisning och vips så har du fredagsmyset färdigt. Behöver inte ens äga aktier där :-) tack för en bra och inspirerande blogg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Är det själva läsningen du menar är fredagsmys då eller?

   Tack för dom fina orden, kul att du tycker bloggen både är bra och inspirerande, det värmer:)

   MvH Pengaregn

   Radera