torsdag 15 september 2016

Hur går det egentligen? AUGUSTI


Får först av allt be om ursäkt att jag segat något så bedrövligt med att få ut min månadsuppföljning. Vare sig vi vill det eller inte börjar sommaren närma sig sitt slut. Suck, stön, ångest... Just övergången mellan sommar och höst tycker jag oftast är rätt kämpig. På ett sätt kan jag välkomna hösten och det är att det kanske blir lite mer rutin och ordning på kostnaderna. Semestern hade i år en tendens att göra plånboken väldigt lösaktig.

Portföljvärde den 2/9

121  577:-
Totalt årets utdelningar

882,24:-

Månadens lärdomar

Semester kostar pengar så månadens lärdom får bli en läxa till nästkommande år om att planera lite mer och inte låta kulorna rulla fullt lika flödigt.

Köp under månaden
Precis som tidigare månader gjorde jag även denna månad mitt månadsköp i den svenska portföljen och min fondportfölj. Min kapitalförsäkring fick både påfyllning och nytt blod i form av bland annat Novo Nordisk.


Utdelningar under månaden

Augusti blev verkligen ingen rekordmånad för mig när det gäller utdelningar. Men en skvätt här och en skvätt där blir till slut större summor om man bara har tillräckligt med tålamod;)Uppföljning bloggen

Semestern satte verkligen sina spår på bloggen. Tiden fanns inte riktigt där när det skulle badas, byggas altaner och fäktas med mygg. Detta resulterade i att antalet inlägg sänktes rejält och så också besöksantalet. Nu siktar vi mot nya mål under hösten!:)

Populärast inlägg under månaden topp 3

Eftersom jag inte lyckats få iväg denna uppföljning förrens nu kan jag inte längre se vilka inlägg som blev allra mest populära under augusti-månad. Jag skäms som en hund och lovar bättring till nästa uppföljning:)

Avklarade mål under månaden & portföljutveckling

Med denna månads insättning kunde jag äntligen kliva över 100K strecket! Underbart:) Sidorna mål och portfölj kommer uppdateras så snart som möjligt. Känner mig lite osäker på hur jag ska redovisa min portföljutveckling och mot vilket index jag ska jämföra mot. Nu jämför jag samtliga mina innehav mot World Index men egentligen vore det mer rättvisande att jämföra de svenska innehaven mot kanske Six Portfolio Return Index till exempel. Vi får se hur jag gör framöver.

Tidigare månadsuppföljningar finns länkade här under:

Hur går det egentligen? MAJ
Hur går det egentligen? JUNI
Hur går det egentligen? JULI

På återseende nästa månadsuppföljning!

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Bra där, gratulerar till platån!!!
  Mvh Kneg till deg

  SvaraRadera
 2. Grattis till 100 000 :) Bara jobba vidare nu :)

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Ja nu är det bara att köra på mot nya mål:)

   MvH Pengaregn

   Radera