fredag 30 september 2016

Vård av sjukt barn


VAB-dagarna har stått som spön i backen den senaste tiden. Vi har betat av både magsjukor, hosta och snor och det börjar kännas riktigt segt. Som småbarnsförälder blir man mer eller mindre bombad med diverse snuvor och dret nu när barnen går på dagis och i skolan. Peppar peppar, ta i trä så har vi vuxna faktiskt klarat oss hyggligt denna vända. Jag håller tummarna att det fortsätter så. Förhoppningsvis är vi nu klara på sjuk-fronten för ett tag och har lyckats bygga upp någon form av skydd med framtida angripare.

När barnen är sjuka blir det mindre sömn för oss vuxna. Att försöka sova med en hostande, snurrande & fäktandes 2-åring i sängen är inte det lättaste och därför har huvudet känts minst sagt grötigt och segt den senaste veckan. Orken och lusten har inte riktigt funnits där för någonting...

Sedan jag vräkte ur mig mitt missnöje mot mitt nuvarande jobb har mer och mer mina egna företagsideer börjat ta form. Två av dom har nu börjat i viss mån att förvandlas från ideer till verklighet. Jag har börjat kika på lite lokaler, hört av mig till en återförsäljare osv. Alla dessa små steg ger lite boost till självkänslan. Dessa små steg gör att den vardagliga lunken på mitt vanliga jobb känns mer överkomlig. Det finns en massa möjligheter där ute och det är bara att sätta fart att göra något vettigt av dom. Just känslan av att mitt tråk-jobb inte är min enda möjlighet till försörjning känns för jäkla gött!

Under veckan som gått har jag genomfört mitt månadsköp men jag tänkte redovisa det i samband med månadens "Hur går det egentligen" inlägg. Några större överaskningar blev det inte denna månad. Köpet bestod av ett gäng påfyllningar och ett nytt innehav som jag nämnt tidigare; Johnson & Johnson.

Hoppas ni har en underbar helg framför er!

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. En härlig känsla, den där "företagsamheten"! Det är detsamma för mig och min sambo. Vi är lite småtrötta på våra extrajobb och idén om att starta företag tog allt mer form. Det ger ett bra driv.

  Lycka till med alla alternativa inkomstkällor :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Visst är det en härlig känsla! Önskar bara att det "hände" lite mer eller kanske lite snabbare. Ibland känns det som man sitter fast i sirap:/

   Hoppas ni får till något riktigt bra tillsammans! Fasen va kul det vore att kunna jobba och tjäna lite pengar ihop med sin sambo:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Det är en härlig känsla att vara sin egen. Skrämmande ibland men ändå riktigt riktigt skön! Kör så det ryker och lycka till.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag kan tänka mig det. Det jag ser fram mest mot är att ha möjligen att påverka min vardag lite mer än vad jag kan idag...Samt att slippa ha ett asshole till chef;)

   Tack för lyckönskningarna:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Kul att höra att företagsidéerna börjar ta form på riktigt! Ska bli spännande att följa.

  Gällande VAB blir det bättre när barnen blir 3+, håll ut!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, jag lovar att hålla ut:) Uppskattar dock möjligheten till VAB grymt mycket:)

   MvH Pengaregn

   Radera