måndag 19 september 2016

En skvätt med cider


När nu kursen tog sig ett dyk kunde jag inte stå emot längre. Kopparbergs har funnits med på min bevakningslista nästan ända sedan mina första aktieköp och med facit i hand så hade det varit klokare om jag gått in i dom redan i våras. Att back-tredja finns det ju ingen större mening med så därför glädjs jag nu åt att jag kunde roffa åt mig 6 stycken aktier till priset 266:-.

Jag gillar verkligen bolaget och dess produkter och vad jag kunnat läsa mig till kan en investering i alkoholsäljaren mycket väl ge avkastning i både kurs och utdelning framöver. Jag tror framtiden är spännande för Kopparbergs dels med nya produkter men även nya marknader. Flera av mina bloggkollegor har gjort fina analyser av bolaget. Att välja Lycka är en av dom och den analysen kan ni läsa HÄR.

Jag lägger till Kopparbergs bland de andra bolagen som jag planerar att fylla på i månadsvis. Om kursen håller sig kring nuvarande nivåer eller sjunker ytterligare kan jag tänka mig att skyffla in lite extra för att vikta upp innehavet snabbare. Jag ser inte bolaget som ett av mina framtida kärninnehav utan mer en vikt runt 4-5%

Är det någon av er därute som vet varför en massa uppgifter saknas på Avanzas sida om Kopparbergs? Uppgifterna jag saknar är bland annat direktavkastning och P/E

Skål!

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Kopparbergs är ett mycket fint bolag, och jag funderar själv på att plocka in bolaget i portföljen.

  Bolaget handlas på Nordic MTF vilket troligtvis är anledningen till varför diverse nyckeltal saknas hos Avanza. Ett tips är att du kollar in bolaget på Börsdata om du vill ha en översikt över nyckeltal och finansiell utveckling.

  Kom ihåg att eftersom bolaget handlas på Nordic MTF innebär det ett högre courtage. Med courtageklass Mini så har du ett lägsta courtage på 19 kr per avslut (eller 0,25%).

  Mvh
  Framtida Frihet

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm så kan det gå när man inte kollar upp saker ordentligt. Tack för informationen:) Inköpsplanen gällande Kopparbergs får helt enkelt revideras lite;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Synd att det ska vara dyrare på de mindre listorna. Betyder ju att man måste köpa in betydligt mer aktier för att inte courtaget ska bli för stor kostnad på inköpen. Men vem vet kanske blir det 1 kr här också så småningom? :) Får hoppas Kopparbergs blir en bra investering för dig :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm 19:- i courtage kändes allt fruktansvärt dyrt när man vant sig med att betala en krona:/ Vi får hålla tummarna på en sänkning framöver:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Fint, spännande!
  Kopparbergs är ett av de bolagen jag kan tänka mig att studera lite extra för en möjlig investering. Men som Framtida Frihet skriver ovanför så är det lite högre courtage, så känns som att jag behöver köpa för ett högre belopp än i vanliga fall.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det höga courtaget i Kopparbergs fall hade jag totalt missat. Hade jag vetat om det hade jag nog kanske sparat mina slantar. Nu kom jag dock in i bolaget på en enligt mig vettig nivå så det får jag vara glad för:)

   MvH Pengaregn

   Radera