torsdag 8 september 2016

Livstecken


Några omvälvande ekonominyheter kommer jag inte komma med i detta inlägg men dock ett litet livstecken från Pengaregn-stollen. De senaste veckorna har ägnats åt dagis-inskolning av en liten krabat och det har gjort att tiden till bloggande har minskat till ett minimum.

Jag gillar verkligen inte när det blir tyst för länge på bloggen. Jag vill hålla ångan uppe och köra på men nu ser mitt liv ut så att ibland finns det inte någon tid över till skrivandet. Med handen på hjärtat skulle jag väl kunnat ägna sena kvällar åt att fila på inlägg men då är det istället orken som inte funnits där. Latmasken i mig är som allra mest envis nu när kvällarna blir mörkare och mörkare. Soffan och slötittande av diverse skräp-tv är det som latmasken i mig tycker är allra mest aptitligt.
Någon gång ska jag banta ned den där förbannade masken. Att ta död på den helt kan nog bli svårt men riktigt så mycket mat som den i dagsläget får tycker jag inte är hållbart.

Kvällens tv-skräp består i ett gäng knasbollar i programmet Outsiders och med ens känns mitt intresse för börsen, sparande, utdelningar och aktier som det mest normala man kan göra. O harre som min bloggkollega 6millemot6miljoner skulle sagt ;)

En uppdatering om hur det gått under Augusti är på ingång och i samband med filandet på det inlägget slängde jag ett öga på hur det gått för mig sedan jag tog min första stapplande steg. Nu har ju iofs börsen tuffat på ganska bra men jag måste säga att det känns riktigt bra att se hur många procents avkastning jag fram tills nu lyckats skrapa ihop.


19,58% är verkligen inte kattskit enligt mig!

MvH Pengaregn


10 kommentarer:

 1. 19,58 % är inte kattskit, men det där med små krabater... Kan de verkligen löna sig ;-)?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, ja det beror allt på hur du ser det. Ju fler krabater desto större är ju chansen att en av dom blir NHLproffs eller liknande och kan bidra med en hygglig guldkant till pensionen😉

   Trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Låt inte bloggen gå före ungen, det hade minsann varit en felprioritering utan dess like...

  Bra utveckling på ditt konto, hoppas att siffrorna fortsätter vara blåa :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej det är ingen risk. I have my priorities straight:)

   Jag håller tummarna på att det mestadels kommer lysa blått!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Bra jobbat pengaregn :) Får hoppas din portfölj fortsätter i samma takt :D

  Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nog inget jag kan räkna med men hoppas kan man ju alltid:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Nästan 20% upp, det var ju riktigt bra! Vilka innehav är det som har gett bäst avkastning hittills?

  SvaraRadera
  Svar
  1. De amerikanska bolagen har agerat draglok med Archer Daniels Midland i spetsen. Kollar man på de svenska innehaven har ABB och Duni rullat på ganska bra.

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera