tisdag 4 oktober 2016

Med sikte på högre utdelningar


ABB har idag kapitalmarknadsdag och där uttalade sig vd Ulrich Spiesshofer om framtidens utdelningar gällande företaget.

"I en utmanande värld är det viktigt att kunna lita på ABB:s utdelning."

Att läsa detta som aktieägare känns rätt gött tycker jag. Redan innan trodde jag på bolaget men uttalanden som detta samt att dom behåller sina mål om en stadigt stigande och uthållig utdelning gör att jag med ett leende på läpparna kommer fortsätta att utöka mitt innehav med fler aktier månad efter månad.

Just ABB är ett av de innehav som har tuffat på allra bäst i min portfölj. I dagsläget ligger jag 17% på plussidan och mitt GAV ligger nästan lite otäckt långt under nuvarande kurs.
Det har varit mycket prat angående en eventuell avknoppning av deras kraftdivision "Power grids". Christer Gardell från aktivistfonden Cevian är den som ordat mest för en avknoppning. Idag kom dock beskedet att power grids stannar i koncernen med motiveringen att det ger störst aktieägarvärde. Hurovida det är bra att det blir kvar eller inte har jag faktiskt inte en susning om. Gardell hävdar ju att värdet skulle kunna ökas betydligt om kraftdivisionen fick vara en egen del... Ja tänk om man hade en spåkula ändå.

Fram tills någon på TV-shop börjar kränga just spåkulor kommer jag lite på min magkänsla och det jag kan läsa om bolaget och fortsätta vara delägare. En liten bonus i fallet ABB tycker jag är att dom inte delar ut samtidigt som alla andra svenska bolag. Självklart spelar inte datumet för utdelning någon roll i valet av bolag men i just detta fallet tycker jag bolaget har hög kvalite med den lilla stjärnan i kanten för att dom bjussar oss ägare på en sommarslant att göra något kul för.... Till exempel återinvestera;)

MvH Pengaregn

2 kommentarer:

 1. Hej Pengaregnet!

  Jag håller med dig! Det känns riktigt bra att äga ABB på lång sikt tycker jag. Förhoppningsvis får vi inkassera många kronor i utdelning och se flera utdelningshöjningar de kommande åren!

  Gillar liknande "roliga nöjen" som du, att återinvestera utdelningar är en av mina favoriter :)

  Må väl och lycka till framöver!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Alltid trevligt att läsa denna typ av uttalanden tycker jag:)

   Förhoppningsvis delar dom med sig i många år framöver så det är bara att återinvestera och se utdelningarna växa;)

   Ha det gott du med och lycka till!

   MvH Pengaregn

   Radera