måndag 17 oktober 2016

Vad hände Svolder?


Ett av de bolagen jag har på min kandidatlista fick sig idag ett riktigt tok-dyk. Svolder föll 6,10% från 188,5 till 177 som i ett trollslag. Jag har försökt läsa mig till någon form av information som rättfärdigar fallet men jag kan inte hitta något. Vet ni något vad som kan ha hänt?

Jag har spanat på Svolder under en längre tid och bland investmentbolagen står dom och Latour högst på min önskelista. Bägge har dock handlats till premium och jag har därför avvaktat med att plocka in dom. Trots dagens fall i Svolder handlas aktien fortfarande till premium. Önskvärt hade det såklart varit om man kunde få lite rabatt på bolagen som finns i deras respektive portföljer.

Det är rätt så frestande att trycka på köpknappen nu och få ta del av den kommande utdelning som skeppas ut under november månad.

Vad anser ni om Svolder? Köpläge nu eller vila på hanen?

Otroligt spännande börsvecka har vi i vilket fall som helst framför oss. Tar jag mig en titt bland mina bolag så kommer inte mindre än 6 av dem med rapporter under de kommande dagarna. Under torsdagen rapporterar Tele2, Atlas Copco & Axfood och lite senare i veckan på fredagen lämnar Tomra, Duni & Investor siffrorna för denna period. Spännande helt klart. Kanske kan det uppstå köplägen i något av bolagen.

Hoppas veckan startat fantastiskt för er!

MvH Pengaregn

7 kommentarer:

 1. Dagens industri säger att "tråkbolaget" nu är övervärderat och rekommenderar sälj.....troligen det som syns i kursen...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kan ett sånt uttalande ge sådan effekt på kursen? Hmm märkligt det här med börsen...

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Först går aktien upp kraftigt då den nämns i ett blogginlägg hos Kavstu och sen går den ner kraftigt när en journalist tycker att det numera är övervärderad....man upphör aldrig att förundras över hur lite egen vilja investerarna har....

   Radera
  3. Det du pratar om är just det jag skrivit lite om idag. Flockbeteende. Ibland blir det väldigt tydligt att vi människor är flockdjur.

   Radera
 2. Precis, tittar här:

  https://www.avanza.se/placera/pressmeddelanden/2016/10/17/svolder-svolders-substansvarde-2016-10-14173-sekaktie.html


  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo den notisen läste jag med men jag tyckte inte den var värd riktigt det kursras som blev;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Och veckan har inte startat fantastiskt för mig då jag sitter på 2000 Svolder ;D.

  SvaraRadera