fredag 28 oktober 2016

Börsrally & omfördelning


Idag var inte marknaden nådig mot ett gäng storbolag. Novo Nordisk åkte på storpisk och föll över 15% och Skanska fick sig också en smäll och var ner kring 5%. Novo tog jag en chanspost i samband med de första dipparna och jag har inte hunnit bygga på mig något större innehav och jag planerar inte att fylla på i och med denna dipp heller. Skanska däremot tar jag varje tillfälle som ges till att fylla på i och så blev även fallet idag.

Nu var det lite tunt med likvider i min svenska ISK så jag valde faktiskt att sälja av och omfördela lite för typ första gången. Jag har ett endaste litet innehav som inte för tillfället ger utdelning och det skaver lite. Bolaget jag pratar om är Starbreeze. Jag gillar absolut bolaget och jag tror dom kan gå fint många år framöver men just nu tycker jag kursen stått och stampat lite så då valde jag att sälja av en mindre post med några tjugors vinst. Större delen av mitt Starbreeze innehav behåller jag tillsvidare.


För slantarna som frigjordes fyllde jag då på i Skanska. Även efter att kursen föll idag ligger priset en bra bit över mitt GAV men som jag sa i inledningen så tar jag varje tillfälle jag får när det gäller dippar i Skanska. Räknat på föregående års utdelningen ger dagens kurs kring 3,87% direktavkastningen och det tycker jag är helt okej. Om jag skulle bli tvungen att välja en favoritaktie så skulle det nog bli just Skanska. Jag har ett lite löst mål inför nästa år och det är att tiodubbla utdelningen från bolaget i april. Om man lite förhoppningsfullt räknar med en höjning av utdelningen till 8:- så skulle jag behöva 56 aktier för att nå målet. 20 aktier kvar:)

Förutom att börserna lekt lite hela havet stormar så är den en rätt go känsla i kroppen. Snart drämmer jag igen jobbdatorn för denna vecka och styr mig hemöver mot ledighet och några välkylda pilsner.

Trevlig helg gott folk!

MvH Pengaregn

7 kommentarer:

 1. Passade också på med Skanska, nära 4% i utdelning får räknas som godkänt. Men pilsner låter inte heller så dumt. //Dividend500

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dom har helt klart bägge sin charm:)

   Trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Tja!
  Såg att det stod pilsner i slutet av ditt inlägg så jag var tvungen att skåla in helgen :)

  Zippar ja me, skål!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha skål drömmaren!:) Trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Jag skippar pilsnern men blir lite sugen på Skanska...

  SvaraRadera
 4. Blev inte bara en pilsner för mig...inte heller enbart en Skanska :)
  Törs man fråga vad anledningen är att du inte kommer öka i Novo nu efter dippen?

  SvaraRadera
 5. Haha, den här helgen är jag inne på Aktiepappans spår. Inga öl men ett gäng Skanska blev det allt för att fira in helgen!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera