onsdag 26 oktober 2016

Storhandling


Att jag inte hade bråttom att göra mitt månadsköp visade sig vara rätt så bra. Något stort nedställ blev det inte men ändå lite billigare än vad det hade blivit dagen innan och det är ju alltid trevlig. Ungefär 500:- sparade jag på att vila på hanen en dag. Många av bolagen handlas ändå till riktigt höga priser och visst sved det en smula i plånboken när jag klickade hem månadens aktieskörd.


Det är mer eller mindre påfyllning som gäller för hela slanten. Ett nytillskott blev det i norska Telenor som trillade en bit på en rapport som jag nog tyckte var helt okej i det stora hela. Även Gjensidige tappade på sin rapport som jag också tyckte såg rätt bra ut. Bolaget meddelade även att dom skeppar ut lite extra pengar till oss ägare. 4 NOK per aktie i bonusutdelning är vad som är på gång. Riktigt kul tycker jag då detta verkligen blir bonuspengar och inget som jag räknat med. 

Med denna påfyllning lyckas jag kliva över en riktig milstolpe för min del. Portföljen är nu över 150 000:- strecket och det känns verkligen toppen. Att få dra ett streck över dessa delmål och etapper är viktigt. Funderar därför på att peta in några fler målnivåer då jag märkt att jag varit lite väl tuff mellan de olika målnivåerna bitvis. Ta er gärna en titt på målsidan för att se hur jag ligger till. Portföljsidan kommer även den uppdateras när mina fondordrar blivit klara under morgondagen.

Barnens sparande fick sig också lite påfyllning och vill ni kika hur deras portfölj går så finns den på Shareville under namnet Pengaregn.

Med lite tur och om skjortan håller så kan det kanske bli någon tusenlapp över trots allt när räkningarna blivit betalda. Ska kolla över dom sista räkningarna imorgon och efter det får vi se om det blir något tillskott. Jag håller tummarna:)

MvH Pengaregn
21 kommentarer:

 1. Fin portfölj men jag undrar(för att själv lära mig)varför du inte hellre köper ex två eller tre aktier mer i bolag som är lite billigare för tillfället och avstår ex Investor och Swedish match som ser obilliga ut(även om det är fina bolag)?
  Lycka till!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tjenare Nicke!

   Uppskattar verkligen din fråga och därför vill jag ge svaret lite mer utrymme. Tänkte skriva ett blogginlägg om hur jag ser på saken. Håll utkik efter det:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Svar
  1. Det är ju för gött att handla aktier:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Imponerande inköp ;) Mvh Slimis

  SvaraRadera
 4. En gedigen inköpslista. Telenor är jag lite sugen på själv, kan bli novembers inköp.
  Grattis till 150 000:- kr nivån, nivåer är till för att passeras för att nå nästa.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dippen igår och den kommande utdelningen gjorde att jag gjorde slag i saken och plockade in dom:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Det var ingen dålig lista du fixat! RIKTIGT snyggt! Jag tror att på lite sikt kommer de allra flesta köpen visa sig vara riktigt bra även om de kan kännas dyra idag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Bra bolag har ju dessvärre en tendens att inte bli dretbilliga;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 6. Grattis till att ha avklarat ett delmål, snart är första miljonen där och då är maskinen igång för fullt. Kommer själv att passera 350.000kr nästa månad, sakta men säkert växer den =)
  /S

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tackar! Fasen va gött för dig, halvmiljonen är verkligen inom räckhåll. Kör hårt!

   MvH Pengaregn

   Radera
 7. Stort grattis till milstolpen!

  Fint med påfyllningar också. Cloetta kom med en riktig mellanmjölksrapport idag men har stigit något under dagen ändå. Nu är det iofs ett undantag bland alla transaktioner ovan och man kan argumentera för att det är kaffepengar, men hur går tankarna när du gör ett inköp av en aktie á 78,4kr? Det ger ett courtage på 1,28%.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag ville ha ett jämnt antal aktier till den kommande emissionen i Tele2. Då var valet att antingen köpa 1 aktie eller köpa 9. Jag ville inte öka mitt innehav så mycket mer än den kommande emissionen just nu så då var alternativet att köpa en aktie det jag gillade mest trots att courtaget blir lite dyrt. Hurovida 342,1 i Cloetta är kaffepengar eller inte får nog vara upp till var och en. Jag anser inte det.

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Jag tror att jag uttryckte mig klumpigt. Jag menade absolut inte att köpet i Cloetta var kaffepengar. Jag menade att 1kr i courtage för köpet i Tele2 skulle kunna ses som kaffepengar. Och ditt svar gällande emissionen var precis den upplysning som jag hoppades på att få, helt förståeligt agerande.

   Den dag jag börjar kalla andras inköp för kaffepengar, det är dagen jag förtjänar en rejäl smäll :)

   //Humankapitalisten

   Radera
  3. Aha på så vis, ja då missförstod jag andemeningen med din kommentar:)

   Ha det fint!

   MvH Pengaregn

   Radera
 8. Fantastiska bolag som du köpt denna månad tycker jag :)
  Visst är det så att du inte har JnJ i din portfölj. Har du funderat något kring det bolaget?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då tänker vi likadant du och jag:)

   Det var ett tag sedan jag tog mig i kragen och uppdaterade min portföljsida så JnJ har faktiskt tagit plats i portföljen. Stort, tryggt och utdelningsaristokrat! Vad mer kan man begära;) Jag gillar bolaget skarpt och planerar att fylla på framöver.

   MvH Pengaregn

   Radera