måndag 10 oktober 2016

Äntligen måndag


Nej jag har inte blivit fullständigt galen än. Inte riktigt...

Måndagar har inte varit min favoritdag om man säger så. Helgens ledighet är nu ett minne blott och en ny vecka i ekorrhjulet ligger framför oss. Detta kombinerat med det i princip vidrigaste väder som Sverige har att erbjuda så är det inte direkt några problem att hålla sig för skratt.

Nu är det ju dock så att måndagar utgör 1/7 del av våra liv och då får man ju faktiskt se till att göra något vettigt av dom dagarna med och inte deppa ihop helt.

Tack vare att jag började intressera mig för investeringar, aktier och börsen har nu faktiskt mina måndagar börjat bli en dag jag ser fram mot. Börsen slår återigen upp portarna och nyheter börjar trilla ut från de företag vi valt att investera i. Kanske trillar det in någon liten utdelning vi kan glädjas åt. Som grädde på moset måste jag ändå nämna podden PrataPengar. Ett nytt avsnitt släpps varje måndag och det har lyst upp flera annars rätt gråa måndagar sedan jag först kom i kontakt med Philip och Nicklas pengaprat. Bortser man från att det är ett aber att inte vara ledig och behöva spendera 9-10 timmar på jobbet så är måndagar numera en av mina favoritvardagar. Vill man bli lite sådär över-positiv kan jag också gilla känslan av måndag som en nystart. En ny vecka som är som ett oskrivet blad och som man kan fylla med precis vad man vill... typ....

Vad gör ni för att sätta guldkant på era måndagar?

Innan helgen kom erbjudandet för Nibe's nyemission ut och jag valde att teckna fullt. Redan innan hade jag fyllt på lite i mitt innehav för att kunna göra en jämn omvandling. För 7 aktier fick man nu teckna 1 ny. Jag valde då att öka upp mitt innehav till 56 aktier totalt för att på så vis kunna köpa 8 aktier i emissionen. Jag skulle såklart kunnat köpa på mig ännu fler aktier men jag ville inte att innehavet skulle dra ifrån de andra så mycket. 56 + 8 känns som en rimlig viktning just nu.

Har ni tecknat i emissionen?

Hoppas veckan startat bra för er!

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Jag känner igen mig i det du skriver. Måndagar är suget att handla aktier störst! Men som egen företagare blir det ofta jobb på helgen och då blir inte måndag särskilt unik. Det som kännetecknar den är dock att på måndag är det öppet att tjäna pengar på börsen igen.

  När det kommer till Nibe har jag aldrig ägt dem och kan dem lite dåligt men det är ett välskött bolag har jag förstått och ser man till aktiekurvan så har de tappat en del det senaste. Är bara bolaget bra brukar marknaden på ren princip hämta upp såna nedgångar på ett par månaders sikt på ren psykologi så jag kanske ska kliva in i dem nu.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är verkligen ingen expert men att plocka upp några teckningsrätter billigt nu är nog ingen dum ide om man har lite pengar som ligger och skvalpar:)

   Jag jobbade en period 4skift och det hade en tendens att ta bort glansen från både fredagar och lördagar så jag förstår vad du menar med att känslan försvinner när man jobbar hela helgen. Kul med eget företag dock, det är dit jag strävar också!:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Snygg blogg förresten, den ligger numera på min lista.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Va roligt att höra!:) Lägger till dig i min med

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Samma tanke här, det finns väl många som funderar som du! Känns lite aktie- och nyhetstorka under helgen. Mvh Dividend500

  SvaraRadera