lördag 8 oktober 2016

Jag vill spela!

Jag har nämnt mitt spelintresse tidigare men den senaste tiden har det intresset inte fått tagit så stor plats varken här på bloggen eller hemma. En stor anledning till det är mitt nyfunna intresse för ekonomi och sparande. Det har visat sig vara ganska svårt att kombinera dom bägge... Iallafall för mig...

Förr kunde jag gladeligen slanta upp pengar varje gång det släpptes ett nytt spel som jag tyckte verkade kul. Om dessutom spelet släpptes i någon fräck special-edition var det ingen ovanlighet att jag betalade ytterligare några hundralappar för att lägga vantarna på det. Jag vill inte se en sammanställning på hur mycket pengar jag lagt på tv-spel genom alla år. Summan skulle troligen göra mig gråtfärdig.

Men nu är det ju ingen ide att grina över spilld tv-spelsmjölk utan hellre då glädjas åt att jag numera höjt min medvetenhet och mer tydligt budgeterar både min tid och mina pengar. Någon större saknad eller sug efter att köpa nya spel har jag faktiskt inte haft det här senaste halvåret... Förrän nu...

Just nu för jag en ganska tuff brottningsmatch mot mitt sug efter ett nytt spel. Gears of War 4 släpps vilken dag som helst och det är helt klart ett av mina absoluta favoritlir. Jag vill ge mig ut och kriga och träffa dom gamla karaktärerna. Jag vill försvinna in i den där världen ett tag. Nedsläckt, hörlurar på huvudet, en öl eller två... Men vad är väl en bal på slottet

Hur fasen ska jag lösa detta?

Jag är väl medveten om att jag inte har massor med tid att lägga på att spela och på så vis känns det ännu galnare att lägga pengar på det. Men det vore ju så kul... Fan om man ändå kunde få spelet gratis...Microsoft kunde väl sponsra med ett exemplar för att jag skriver detta? Snälla då...

Den lilla kamrer'n inom mig kan dessvärre inte gå med på att lägga 600:- på ett spel. Det är alldeles för mycket pengar. 600:- gör en hel del skillnad om man petar undan dom på börsen i sådär 15-20 år.  Suck...

TV-spel tog verkligen upp en hel del tid i mitt liv tidigare så på ett sätt kan jag tycka det är märkligt att jag inte saknar det mer än jag gör. Det har liksom bara lagts åt sidan. Visst blir jag ibland sugen på att spela men oftast uppenbarar sig dom tillfällena när jag är som allra tröttast och vill då hellre bara slö-glo på något som inte kräver någon större tankekraft. Kanske kommer det ändras framöver eller så kanske gör det inte det...

Har ni några intressen ni aktivt valt bort för att dom är ekonomiskt ofördelaktiga?

MvH Pengaregn

16 kommentarer:

 1. Jag ger inte upp mitt dator/spel-intresse i första taget. Min fru har överseende med att det kan ta lite tid men å andra sidan är det mitt största/viktigaste intresse att spela ett par timmar i veckan.

  Vet inte hur insatt du är, men att vänta ett par veckor/månader så brukar det ju gå att få tag på de flesta spelen för halva introduktionspriset, speciellt om man som jag spelar mest på PC/Steam-plattformen.

  Annars finns ju alltid www.humblebundle.com som brukar ha väldigt många bra spel i sina "bundles" och man kan ju välja hur mycket av det man vill betala för spelen som ska gå till välgörenhet, win-win :)

  Råkade göra en "att spela lista" från mitt spelbibliotek. Många nya och gamla titlar, men de skulle ta ca 250h att spela igenom alla. Så jag har att göra framöver utan att lägga en krona till på nya spel i alla fall :)

  Nu blir det nog lite Wolfenstein: The new order så fort grabben har somnat :)

  Trevlig helg och lycka till med spelandet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mmm gick jag igenom vad som ligger ospelat i hyllorna så finns det nog ett antal spel att välja mellan:/

   Humblebundle har jag aldrig hört talas om, det blir till att ta en titt. Tack för tipset!

   Wolfenstein; The new order har jag plöjt igenom. Grymt kul gammalt hederligt skjuta spel:)

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Om ett dataspel nu ger dig så mycket glädje och nöje så förstår jag inte varför du skulle undvika det.
  Det är viktigt att ha något roligt att pyssla med som man tycker om att göra.
  Jag har precis köpt biljetter till en julshow . Två biljetter för ca 1200:- kr och det är över och förbi på några timmar.... Men det är värt varande krona.
  "Ditt" spel utnyttjas förmodligen fler timmar än så, och skapar nog samma nöje för dig.
  Själv finner jag inget nöje i dataspelande, förmodligen är jag för gammal, jo förresten mina schackprogram, sm Fritz och Chessmaster men dessa används mest som träning inför allsvenska serien.

  Trevlig helg, och spela på du med gott samvete.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag undvikar det och drar mig för att lägga pengar på det för att jag vet att jag inte har tiden till att sitta och spela. Just nu skulle ett inköp endast leda till en tunnare plånbok och en viss irritation att inte tiden räcker till;)

   Som en bonus att skjuta detta nöje lite på framtiden är att priserna dyker ganska markant efter en tid efter release:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Själv hade jag nog slagit till om tiden fanns. För egen del är tiden en bristvara, gäller så väl att spela som att träna.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är samma här! Tiden är det som mest gör att jag drar mig för att köpa nya spel.

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Kör själv dataspelet HON. Både roligt och gratis :) Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Roligt och gratis var ju en trevlig kombo minst sagt:) Ska ta mig en titt!

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Min förra hobby var hästar, tänk vad minst ca 6000 kr i sparande varje månad hade gjort för skillnad. Trots kostnaden saknar jag ändå hästarna ofta...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hujedamej, knappa in den summan i tex Stefan z2036's kalkylator och se vad det hade kunnat bli av dom;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 6. Man ska ju leva också, köp spelet! :) Fick nyss en NES classic edition (dock ej utkommen än) när jag fyllde år. Kommer att vara i nostalgins värld i november.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Den är jag sjukt sugen på också! Vill ha!:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 7. För min egen del sparar jag pengar genom att köpa ett spel jag fastnar för! Det håller mig hemma på fritiden istället för dyra utekvällar och andra nöjen!
  Spelar Hearthstone (gratis)
  Samt kommer köpa BF1 nu i oktober.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja så kan det såklart vara också. Det är dock en besparing jag inte kan räkna hem just nu;) Utekvällar är ett minne blott för min del. Tyckte faktiskt inte det var så värst kul när det begav sig heller så det är inget jag saknar:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 8. Svar
  1. Starbreeze finns med i portföljen:) Innehavet ger ingen större lindring till spelsuget dock:/

   MvH Pengaregn

   Radera