fredag 28 oktober 2016

Jag blev en Aktiesparare


Har ju helt missat att dela med mig av att jag efter mycket funderande faktiskt blivit medlem i Aktiespararna. Tidningskungen (Här skulle jag givetvis kunnat slänga in någon såndär affiliatelänk men jag begriper inte hur det funkar än) körde en kampanj på ett års prenumeration + en hotellövernattning till ett helt okej pris och då kunde jag inte hålla mig längre utan slog till. Att få en tidning som handlar om börs och aktier en gång i månad har visat sig vara ett riktigt trevligt inslag i vardagen. Tycker tidningen är bra även om många nyheter hinner bli lite skåpmat när man som jag följer börsen dagligen.

En sak är jag dessvärre grymt besviken på och det är den lokala närvaron gällande Aktiespararna. Jag bor i en medelstor stad (mellan 25 000-30 000 innevånare) en bra bit ifrån våra tre största städer men jag hade ändå någon slags bild av att det skulle vara någon form av aktivitet. Det totalt antalet evenemang sedan jag blev medlem är NOLL. Senaste uppdateringen på den lokala avdelningens sida gjordes för över ett år sedan. Jag har mailat min lokala avdelning i två ärenden och har inte fått svar någon av gångerna. Det här är inte acceptabelt enligt mig och blir det ingen ändring finns det inte en chans att jag förnyar mitt medlemskap.

Lyssnar man till Prata Pengar så verkar det ju hända precis hur mycket som helst i Unga Aktiesparare. Varför verkar det då stå helt still i "vuxenvarianten" förutom i de större städerna? Min bild av ett medlemskap var att man skulle få möjligheten att träffa likasinnade och kunna dela sitt aktieintresse med några som inte tycker att man är en knas. Kanske till och med träffa lite nya polare i vuxen ålder. Det händer ju inte för ofta nu för tiden. Hoppet har inte helt lämnat mig och jag kommer fortsätta hålla utkik efter lokala arrangemang och hålla tummarna på att den lokala avdelningen tar sig kragen ordentligt.

Är ni medlemmar i Aktiespararna?

MvH Pengaregn

12 kommentarer:

 1. Jag var, men blev så djävla irriterad på att tidningen försvann/var försenad var- och varannan gång att jag lät medlemsskapet löpa ut. Kände väl att jag kunde lägga de kronorna på några extra aktier i stället, och slippa ringa medlemsservice och tjata om att min tidning inte kom i tid...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm det där ger ju inga pluspoäng såklart. Förstår helt klart din irritation.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag lyssnar oxå på poden unga aktiesparare. Precis som du säger så verkar det vara med drag där! Har vid flertalet tillfällen tänkt skaffa min dotter medlemskap hos dom. Eftersom jag hörde vid ett av avsnitten hur dom haft en ganska ung medlem på en av sina träffar. Som då hade med sin pappa som givetvis var över 28 år. ☺ Måste bara "muta" dottern så hon vill gå på en träff. Kan ju alltid föreslå några aktier i hennes utdelning portfölj som kompensation! ��

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha så det är så man ska göra:) Jag har ju en 9 årig dotter..undrar om det går att övertala henne:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Jag är inte medlem och tyvärr hört att många inte får sin tidning utan måste påminna varje månad. Så jag lockas inte direkt av ett medlemskap även om jag gillat tidningen de gånger jag läst den.

  /Aktieflickvännen

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just tidningen har jag fått utan problem så där kan jag inte klaga. Trevligt att få något annat än räkningar en gång i månaden också:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Vill försvara lokalverksamheten lite grann! Som alla föreningar så handlar det om enstaka individer som engagerar sig. Det är möjligt att din förening har dålig verksamhet. Jag har själv varit aktiv i UA och Aktiespararna, men det var för 15 år sedan. Tyvärr tror jag man har tappat mycket pga Internet; det är helt enkelt för lätt att få information! Se det istället som en möjlighet att dra igång en lokal verksamhet själv! Disclaimer: jag är inte medlem i Aktiespararna, men föreningen har gett mig många vänner. Jag har inte heller koll på hur föreningen agerar jämfört med 15 år sedan!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tänkte lite samma sak, kanske Pengaregnet kan bli sin egen lokala avdelning!

   Radera
  2. Tanken har faktiskt slagit mig;) Tror ni man kan få något litet arvode för det?

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Jag är inte medlem men har däremot varit medlem i Aktiespararna/Unga Aktiesparare två gånger tidigare. Funderar på att gå med igen, tidningen uppskattar jag och köper lösnummer av ibland och det är inte särskilt dyrt. Samtidigt finns inga lokalföreningar utomlands utan jag får söka mig till andra forum för sådant.

  Det jag är mest sugen på är deras fina rabatter på andra tidningar. Funderar på att teckna börsveckan i första hand med aktiespararnas fina rabatt. Kan få samma rabatt hos Avanza i framtiden men dröjer 2-3 år innan jag har tillräckligt mycket samlat sparande hos Avanza. Funderar på att höfta till med ett ständigt medlemskap men det tar femton år innan det betalar av sig (inflationen gör antagligen att det går något fortare) - lutar därför åt ett treårigt medlemskap.

  Oroväckande med tidningarna. Kan man inte läsa dem online som medlem i förväg för att få de viktigaste rekommendationerna snabbt? Eftersom jag har eftersänd post och skulle teckna svenskt medlemskap skulle det ändå dröja upp till en vecka innan jag fick tidningen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Man Kan läsa tidningen online eller via app Aktiespararen

   Radera
 6. Inte nu längre, medlemsavgiften är svår att räkna hem likadant är det med alla finanstidningar då allt finns på nätet vilket ger mer till aktieköp...

  SvaraRadera