lördag 29 oktober 2016

Pojkdrömmar

Många av oss som skriver ekonomibloggar strävar mot ungefär samma mål. Målet och drömmen vi har framför oss är att en dag kunna peka finger till det vanliga löneslavandet och med ett leende på läpparna kunna leva på överavkastningen på våra tjocka aktieportföljer. Den här drömmen har jag också och det är den som är den huvudsakliga drivkraften i mitt investerande. Men vid sidan av de här mer konkreta drömmarna finns också dom där som jag tycker man sällan hör något om här i bloggsfären. Det kan ju såklart vara så att ingen annan har dessa drömmar förutom jag men det skulle förvåna mig.

Jag tror vi alla hade vissa drömmar som små om saker vi skulle vilja ha någon gång. Allt från He-Man borgar till olika Tv-Spel och Mountainbikes här funnits med bland mina önskedrömmar. För egen del har dessa varierat över åren men några har bitit sig fast. I samtliga fall kan nog drömmarna klassificeras som ganska korkade rent ekonomiskt men det gör dom inte mindre smarriga för det. I många fall får också dessa önskedrömmar oss att må bra. Det skänker helt enkelt glädje att drömma sig bort litegrann. Man måste våga drömma här i livet och ska man drömma kan man lika gärna drömma stort. Så utan att svepa in det mer kommer här en av mina absolut största pojkdrömmar.

Någon gång i livet skulle jag vilja äga en Ferrari! 


Jag älskar deras utseende och jag älskar hur dom låter och kunde jag någon gång i livet få ha en i garaget skulle jag känna mig rätt nöjd. Nu har jag ju inget garage att ställa bilen i så på just den punkten skiter det sig lite i starten men nu ska vi inte fastna vid sånna smådetaljer;) Jag kan se mig själv stå och söndagspolera mitt vrålåk för att sedan ta en liten tur med den bara för att känna mullret från motorn. För mig så symboliserar en Ferrari också något mer än bara en bil. Om man ledigt och lätt har den ekonomiska möjligheten att köpa en bil av denna kaliber så är det ändå ett mått på att man lyckats iallafall rent finansiellt. Sen är jag verkligen ingen skrytsnubbe så det är inte för att impa på någon annan jag skulle vilja ha en utan enbart för min egen känsla, höga nöje och välbefinnande.


Om just denna dröm någon gång blir verklighet vet jag inte och det är inte heller någon dröm jag aktivt jagar för att uppnå. Ett  steg närmre min dröm kommer jag dock komma under nästa år. Några vänner har ordnat så att jag ska få provköra en av dessa italienska vildhästar någon gång till våren och detta ser jag såklart grymt mycket fram mot. Frågan är bara om provkörningen kommer öka suget att förverkliga denna pojkdröm ännu mer.

Det här er en av alla mina drömmar. Skulle jag fortsätta berätta om mina drömmar kunde jag nog förvandla det här inlägget till en bok. Drömmar finns det gott om i min skalle och jag gillar det!:)

Vad drömmer ni om?

MvH Pengaregn

7 kommentarer:

 1. Hehe har också sådana drömmar faktiskt :) Däremot skulle jag kunna tänka mig något mindre kostsamt än en Ferrari. Toyota Celica skulle duga fint för mig.
  Skulle varit nice att äga en bostad på någon soligare del av kontinenten också. Däremot är jag väl inte lika passionerad som VägenTillFrihet som faktistk har planer att flytta utomlands (stor respekt till honom).

  SvaraRadera
 2. Min dröm och slutmål är att kunna resa Sverige runt när mitt lag i fotboll spelar utan att behöva tänka nämnvärt på hur mycket det kommer kosta utan jag kan ta en spontanare och köra till Sundsvall över en helg (närmare 100 mil härifrån). Eller varför inte se fotboll nere på kontinenten när det är en spännande match som spelas? Sen vill jag resa och se världen.

  Förstår din fascination av Ferrari. Jag avskyr dock bilar men Ferraris är fräcka.

  SvaraRadera
 3. Fint att du delar med dig av dina drömmar, jag tror att det är fler som drömmer om bilen med stort F.

  Personligen har mina drömmar blivit allt mindre materiella, ibland kommer det upp diskussioner bland vänner om vad man skulle köpa om de fick si och så mycket pengar. Jag känner mig oftast ganska främmande i mina vänners val. Min dröm är att kunna göra investeringar, att lägga pengar på saker som jag tror på. Inte för att se pengarna växa, utan för att se företagen växa och utvecklas tack vare pengarna.

  Men okej, det vore inte fel att ta en Ferrari till ett par av mötena.

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 4. Ferrari är endast för ungkarlar med rika föräldrar, ja jösses

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha då vet jag va jag ska köpa till grabben i körkortspresent om han är ungkarl då;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Hörde en historia om den är sann elle inte kan jag inte gå igod för. I alla fall, detta utspelar sg I Malmö, en snubbe där vann 2,5 mille på V65 och det första han gjorde var att uppfyllasin pojkdröm och gick o köpte sig en Ferrari. Han hade den dock bara ett år sedan sålde han den igen. Varför? Har du kollat vad en försäkring på en Ferrari ligger???
  Jag tror han pyntade (enligt historien) over 100.000:- I försäkring om året.
  Men visst tusan, han uppfylde sin pojkdröm!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha:) Det var det jävligaste:) Då får man ha en herrans snurr på utdelningarna om man ska känna sig bekväm med den typen av försäkringskostnader:)

   MvH Pengaregn

   Radera