onsdag 12 oktober 2016

Starkt jobbat Castellum


När Castellum idag presenterade sin delårsrapport var det idel glada miner. Rapporten var riktigt stark och aktien skuttade, i skrivande stund, upp 1,75% på nyheterna. Hyresintäkter ökade med 717Mkr jämfört med motsvarande period föregående år och tillväxten landade på 11%. Detta gläder såklart mig som har Castellum som ett av mina kärninnehav. Det ska bli otroligt intressant framöver när integreringen av Norrporten är klar och det börjar trilla in pengar även där.

Visst finns det en oro kring höjda räntor framöver men jag tror fortsatt stenhårt på Castellum och närmast räknar med att få mig en liten utdelningshöjning till våren. 4,50 vore ingen orimlighet men frågan är om vi vågar hoppas på lite mer:)

Go Castellum!

MvH Pengaregn

15 kommentarer:

 1. Castellum känns köpvärd! Jag anser att oron för räntor är överdriven och att de senaste dagarnas press på fastighetsaktier kommer avta men jag kan såklart ha fel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ett kvalitetsbolag är det oavsett vilket. Ändrade räntor är ju heller inget bolaget styr över men jag är säker på att dom kommer fixa eventuella höjningar galant:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Vore in 4,50 en sänkning av utdelningen eller har jag fått fel information? :)

  Castellum går från klarhet till klarhet. Kanske ska göra det till ett av dom större i min portfölj

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då är du nog felinformerad:) Dom delade ut 4,25 i mars i år.

   Dom känns stabila och därför har jag valt dom som ett av mina kärninnehav.

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Ber om ursäkt för att jag svängde mig med fel information. Läste innantill på Avanza och där hade utdelningen räknats om efter utspädningen.

   Sorry!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Jag hatar att vara petig men man behöver nog lägga till lite information i ovanstående konstaterande. I våras delades det ut 4.9 kr/aktie men eftersom bolaget genomförde en nyemission där man ökade antalet aktier ganska kraftigt har utdelningen räknats om baserat på det nya antalet aktier och dess värde till 4.25 kr/aktie. 4,50 kr/aktie skulle vara en ökning men om man lät sig spädas ut vid nyemissionen får man mindre pengar för ett lika stort innehav men det betyder inte att utdelningen sänks då det monetära värdet per aktie är lägre nästa gång än i våras.

  Mvh
  Att Välja Lycka

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är bra att du kliver fram magister AVL:) Jag läste innantill på Avanza och kollade inte min egen utdelning så därför blev det en liten vurpa där. Tack för tillrättavisningen och den korrekta informationen:)

   En utdelninshöjning tror jag hur som helst finns i korten.

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Låter som en sänkning för mig. Enda chansen att få mer utdelning än förra gången är att ha betalat in mer pengar, och köpt fler aktier.

   Radera
  3. Alltså, om de "bara" betalar ut 4,50 kronor per aktie. När jag läser redovisningen så tycker jag att det ser ut att gå bättre än så.

   Radera
  4. Det är alltid bra med diskussioner och flera infallsvinklar. Det vi kan konstatera är att Castellum fortfarande är ett riktigt kvalitetsbolag.

   Radera
  5. Hänger inte riktigt med i ditt resonemang här Daniel...

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Gladdes åt detta. Med tanke på att rapporten bevisade fortsatt fina resultat är jag förvånad över att den fortfarande handlas såpass billigt. 3,6 procent utdelning mot årets utdelning är lågt för ett såpass stabilt företag.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håller med och jag kommer glatt fylla på mitt innehav ytterligare vid kommande månadsköp:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Wow vad intressant blogg. För mig som är nybörjare med ekonomi så är detta jätteintressant. Besök gärna min kompis ekonomiblogg. Det är lite mer allmänt om ekonomi, men ändå intressant: http://24finans.se/bostadsmarknaden-har-tappat-takten-efter-amorteringskravet/

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hallå där Lisen!

   Vad roligt att du tycker min blogg är intressant:) Tanken är ju att bloggen ska fundera som ett klassrum både för mig och min läsare så det känns verkligen toppen att läsa det du skriver!

   Ska ta mig en titt på din kompis ekonomiblogg.

   MvH Pengaregn

   Radera