onsdag 26 oktober 2016

En lättnandes suck

Det var inte helt lätt att somna in igår kväll. Kunde inte låta bli att ligga och grubbla kring min eventuella blunder och vad den eventuellt skulle kunna ha för konsekvenser. Men min oro var obefogad för idag när jag loggade in på Avanza så fanns mina betalda teckningsrätter där på kontot och pengarna var dragna från mitt konto. Detta ledde till en riktigt trevlig start på dagen och jag hoppas den fortsätter på samma vis.

Har jag lärt mig något av detta då?

Ja jag har faktiskt lärt mig två saker. Det första är att ha bättre koll gällande likviddagar. Sätta ett alarm och påminnelse på telefonen eller liknande så jag slipper den här typen av situationer i framtiden. Min andra lärdom är något jag visste redan sen tidigare men behöver påminna mig själv titt som tätt om. Nämligen att sluta oroa mig så bedrövligt mycket och bygga upp problem av något som kanske inte ens är en verklighet. Oron fyller ingen funktion mer än att dra ned mitt humör och det är något jag måste bli bättre på. Kanske ett nytt mål på målsidan?:)

Ha en fin dag!

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Mitt tips är annars att ha en kredit i fall att kopplat till ditt konto.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vet inte om jag törs lite på mig själv med en kredit;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Skönt att det löste sig.

  Vi diskuterade kredit för ett tag sedan borta på min blogg och en av de första och främsta av anledningarna till att jag satte kredit på mina konton var just detta att slippa oroa mig för sådana situationer som du beskriver.

  Man behöver ju aldrig använda krediten men då finns det alltid ett köputrymme vilket bland annat gör att man kan delta i emissioner och teckningar utan att behöva skyffla in pengar för tidigt på kontot men också att man kan lägga opportunistiska långordrar utan att det finns pengar på kontot. Skulle någon av dem gå igenom kan man skyffla in pengar på kreditkontot då istället vilket gör att man alltid kan ha sina pengar i arbete även om det bara är på ett Collectorkonto hos Avanza

  Nu säger jag inte att du skall skaffa kredit utan att det är så här jag ursprungligen tänkte utöver det rena hävstångsresonemanget.

  Ha det gött

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det låter ju helt klart smidigt. Får se hur jag gör framöver, känner mig dock lite skrajsen när det kommer till just krediten. Det är liksom lite för kul att köpa aktier:)

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. :-) Där är vi båda lika. Det är svårt att håll fingrarna i styr.

   Radera
  3. Haha ja det är ju det. Sen tycker jag det skulle kännas sp grymt mycket tråkigare att lägga pengarna på att betala av en kredit istället för att direkt köpa nya aktier. Vet att det egentligen blir samma sak men rent psykologiskt så känns det bättre att "direktköpa" tycker jag.

   MvH Pengaregn

   Radera