onsdag 5 oktober 2016

Triss i månadsutdelare


Utdelningar är ju förbaskat trevligt att få och kan man få sig en liten skvätt varje månad så skadar ju inte det heller. Sedan tidigare har jag haft amerikanska STAG och kanadensiska Northwest Healthcare i min portfölj. STAG är ett av mina innehav som kursmässigt gått starkast sedan köp. Att plocka på mig mer andelar känns inte aktuellt precis just nu iallafall. Bortsett från dessa två bolag har det hela tiden funnits ett bolag som stått längst upp på önskelistan; Realty Income, giganten bland månadsutdelare med ett alldeles fantastiskt track-record.

Jag har velat plocka in den under en bra tid men den har bara verkat stiga och stiga och på så sätt avskräckt mig från att ta en första position. Men så vände vinden lite i kursen nu mot slutet av september och under gårdagen kunde jag inte hålla mig längre. Kursen fortsatte söderut och då klippte jag till på mina första 4 aktier i bolaget. Som jag väntat på att få lägga till detta bolag i min portfölj. Realty, välkommen in i Pengaregn-portföljen! Skulle det vara så att kursen sjunker ännu mer kan jag tänka mig att fylla på åtminstone upp till samma nivå som mina andra månadsutdelare.

Annars har det enligt diverse nyhetssidor fortsatt vara sur börs under dagen. För egen del slog min svenska portfölj nytt ATH rekord så jag kan inte klaga. +18,71% sedan start!

För att prata om något helt annat så fick jag idag för första gången se Lars Frick's nuna i EFN's börslunch. Satan va märkligt det kan vara när man lyssnat mycket på en persons röst utan att se ansiktet och på så vis skapat sig en bild av hur personen i fråga ser ut. Den Lars Frick som satt i börslunch såg inte ett endaste dugg ut som den Lars Frick som fanns i mitt huvud:) När jag ändå är inne på mr Frick kan jag nämna att jag faktiskt gett Placera's Stockholmsbörsen ett antal nya chanser efter deras tweedbesudlade avsnitt i början på sommaren. Jag delade med mig av mina tankar i inlägget Jag tänker inte bära Tweed! och var väl just då inte så imponerad av herrarna Frick & Linnala.

Mina intryck har dock förändrats efter att ha lyssnat på en hel del avsnitt efter ovan nämnda och jag tycker numera att podden är bra och både Lars och Tomas känns duktigt pålästa och har en skön jargong sinsemellan.  Jag kan fortfarande tycka att det kan bli lite väl skrockigt ibland men i den mån det förekommit på senaste tiden kan jag acceptera det. Har ni ännu inte hunnit lyssna på Placeras Stockholmsbörsen så tycker jag ni ska vila öronen på ett avsnitt eller två;)

Nu har vi snart nedförsbacke mot helgen igen!

MvH Pengaregn

8 kommentarer:

 1. Välkommen till Realty-sekten! :-)

  SvaraRadera
 2. Jag resonerade precis som du och köpte mina första 4 aktier i Realty Income idag. Tycker egentligen den är lite för dyr och dollarn alltför hög men såg dagens minidipp som ett tillfälle gott nog att åtminstone köpa ett första innehav med spaning på bättre tillfällen. Min portfölj har nu en bra bas med stabila defensiva utdelningsaktier. Att få något högre utdelning mer regelbundet till lite högre risk är prio för diversifiering och då känns RI helt rätt.

  Northwest Healthcare har jag tittat på men förstår inte företagets verksamhet bra nog - skriv gärna om det om du analyserat mer! Samma sak med STAG, vet för lite.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Dyr har den varit ända sedan jag började kika på den och dessvärre har den bara blivit dyrare och dyrare.

   Ta dig en titt på AVL's analys här under. I dagsläget besitter inte jag kunskapen att kunna göra mina egna analyser. Jag får läsa på så gott jag kan vad andra skriver, tycker och tänker och sen gå på magkänsla. Det har so far gått rätt bra:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Gött å se att du kommit över tweedincidenten :-) Podden är ganska kul om man kan ha överseende med deras humor.

  Jag skall inte snylta men till Utlandsutdelaren = jag skrev en liten genomgång för ett tag sedan om STAG som du kan börja med tills den eminente pengaregnet har gjort sin egen.

  http://attvaljalycka.blogspot.se/2016/03/stag-industrial-turbo-i.html


  SvaraRadera
  Svar
  1. Helt kommit över den har jag inte...Det gnager fortfarande varje gång dom börjar skrocka om tweed men numera kan jag mer se glimten i ögat;)

   Du snyltar inte! Dina analyser är varmt välkomna. Precis som jag skrev till Utlandsutdelaren så har jag inte erfarenheten och kunskapen att skriva mina egna analyser än och då får jag vara glad att det finns andra som kan skriva bra genomgångar, till exempel du:)

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Märkte dock att din länk inte verkade fungera så jag sökte upp inlägget om STAG och går man in på denna adress bör det funka: http://attvaljalycka.blogspot.se/2016/03/stag-industrial-turbo-i.html

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Här finns en annan genomgång av Northwest Healthcare signerat Gustavs aktieblogg

  http://gustavsaktieblogg.blogspot.se/2016/02/min-utdelningsfavorit-northwest.html

  MvH Pengaregn

  SvaraRadera