fredag 14 oktober 2016

Fredagsförhoppningar


Min förhoppning vara att det skulle ha trillat in lite utdelningsslantar från G4S under dagen men dom lyser fortfarande med sin frånvaro. Kan det vara så att utdelning blir fördröjd eftersom det är ett danskt bolag? Vad vet jag... Känns som den vecka segat sig fram ekonomisk. Mestadels halvtrista nyheter, förutom Castellums rapport, och ganska mycket röda siffror bland portföljinnehaven. Utdelningen från G4S har jag sett fram emot så jag kan få fylla i de första siffrorna för oktober i mitt älskade excel-ark. Men men vad gör väl det att den dröjer några dagar när det ändå är fredag. Älskar känslan av att ha en hel helg framför mig som för en gång skull inte är alldeles fullbokad med diverse saker. Just nu är helgen ett oskrivet blad och det gillar jag skarpt.

Igår kväll lyssnade jag på senaste avsnittet av Placera Stockholmsbörsen och dom tog där upp en sak som jag också funderat en hel del på. Varför sjunker Nibe? Jag förstår inte grejen faktiskt. Ett kvalitetsbolag med vind i seglen som nu plockar in mer pengar för att kunna öka tillväxten genom förvärv. Jag bara kliar mig i huvudet... Har ni några teorier kring varför kursen backar?

Under veckan som gått har jag läst endel kring de nya fonderna som nyligen startats. Ett litet sug har väckts i mig att eventuellt plocka in någon mer fond i portföljen. I dagsläget så gillar jag spridningen jag har bland mina fonder men det är ju alltid spännande att täcka in fler segment. Didner & Gerge's nya US small & microgap känns intressant men förvaltningsavgiften på 1,60% är i dyraste laget för min smak. Spiltans nya globalfond Investmentbolag ger också ett visst köpsug. Där kommer avgiften ned till mer humana 0,50%. När ni ser min spridning bland mina fonder (kan ses HÄR) tycker ni något saknas?

Nu ska bara dom sista timmarna i kontorsstolen avverkas och sen är det helg!

Trevlig Helg!

MvH Pengaregn

8 kommentarer:

 1. Själv gillar jag inte alls avgifter på fonder. 0.20% känns rimligt alternativt gratisfonder. Nibe har jag inte alls koll på :-) Trevlig helg. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nej det optimala vore givetvis om det var avgiftsfritt:) Försöker hålla nere förvaltningsavgifter så gott det går.

   Trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag tog faktiskt upp Spiltans nya i min svenska fondportfölj, får se hur den utvecklas för jag har redan LF Global indexnära. Jg ska utvärdera dem efter ett tag, kanske jag hoppar över en. En fond med 1,6% avgift skulle jag dock inte köpa. Undantag är mina fixed income ETFer som kostar lite över 1%, men de ger också 8-10%, då tycker jag att det är värd. Mvh Dividend500

  SvaraRadera
 3. Nibe, jag tror att det är oro kring teckningsrätter mm som drar ner dem. Det är som du säger ett oerhört välskött bolag och jag tror de kommer hämta igen detta tapp så snart allt lugnat sig med emission och allt det för med sig.

  Fonder har jag slutat med sen jag insett att jag lyckats bättre själv än vad fondförvaltarna gjort för det mesta. Och då sparar jag fondavgiften.

  SvaraRadera
 4. Det är nog bara fördröjning. Mina Boston Pizza brukar t.ex. dröja ett par dagar innan pengarna är på kontot. Bara svenska aktier som jag får utdelning utbetald samma dag.

  SvaraRadera
 5. Jag vet inte vilket klockslag som utdelningen trillade in för min del men G4S kom in på mitt konto igår, fredag. Ser fram emot att själv uppleva hanteringen av danska aktier och dess källskatt, lika bra att lära sig den hårda vägen!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
 6. Visserligen ett tag sedan du skrev inlägget men om jag skulle kommentera ditt fondval så ser spridningen bra ut, möjligen skulle jag lägga till en fond för tillväxtmarknad och ev. försöka hitta liknade fonder men billigare I drift (fondavgift)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är fortfarande lika aktuellt för mig. Plockade faktiskt in en ny fond senast igår. Spiltan Global Investmentbolag återfinns nu i portföljen.

   Håller med om det du skriver. Just Emergin Markets är jag inte så exponerad mot och det är något jag kikar på. Har du några tips? Just fondavgifterna tycker jag är okej som dom är i dagsläget även om det alltid är trevligare med lägre avgifter:)

   MvH Pengaregn

   Radera