tisdag 25 oktober 2016

Lönetisdag!Vilken underbar dag ändå! Lönen sitter på kontot och det börjar bli dags att få göra denna månads aktieinköp. Just denna månad lutar det åt att det bara kommer handlas aktier för arvspengar dessvärre. Lönen blev rejält stukad då det blev ett antal vab och pappadagar. Sambon vägde dock upp detta en smula med sin första riktiga lön på väldigt länge. Vi får se vad räkningarna landar på om det kanske kan bli någon liten slant över som kan föras över till pengamaskinen.

Gårdagens #uppesittarkväll bjöd inte för min del på några nya intressanta bolag att lägga till i bevakningslistan. De blir helt enkelt påfyllning i befintliga bolag när det kommer till den svenska portföljen. Utanför Sverige finns det däremot några kandidater jag kikar på. Kanadensiska Transalta Renewables ser intressanta ut med deras månadsutdelning och fokus på förnyelsebar energi vilket jag gillar.  VF Corporation med sin ryggsäck av riktigt fina varumärken har tagit mycket stryk den senaste tiden och det gör att det rycker lite i köpfingret. Angående amerikanska aktier... Har någon av er läsare hört om Avanza kommer upprepa fjolårets courtage-rea på black friday? Vore ju väldigt trevligt om det var så:)

Någon direkt brådska att genomföra mitt månadsköp har jag inte denna gång. Portföljen klipper till med nytt all time high var och varannan dag och det mesta känns väldigt dyrt. Flera av mina bolag kom med riktigt fina rapporter förra veckan och det avspeglas i deras kurser. Planen är dock att köpa i upp och nedgång och det kommer jag göra även denna månad. På lång sikt kommer det att jämna ut sig.

Jag håller för fullt på med att skissa och fila på hur köpet ska se ut. Ett första utkast börjar bli klart och troligen kommer jag genomföra mina köp under morgondagen. Kan man våga hoppas på en liten nedgång månntro?

Under dagen köpte jag månadens skörd av fonder och där fick dom andra sällskap av en ny fond. Har sneglat på den sedan den lanserades och nu bestämde jag mig för att plocka in den. Spiltan Globalfond Investmentbolag ingår nu bland de fonder jag månadsköper i. Jag kommer vikta upp det nya innehavet tills det motsvarar de andra under kommande månader. Den har gått relativt starkt sen lanseringen och en liten rekyl nedåt hade inte skadat plånboken min.

Har ni shoppat något i samband med löningen?

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Jag tycker att det ser tunt ut med köpvärda aktier för tillfället. De flesta jag sneglar på känns så dyra. Jag kommer nog fylla på med den stabila utdelaren Axfood om jag skall köpa något.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är dyrt som fasen nu. Axfood står på min handlingslista med:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Själv kommer jag nog bara att minska min lilla belåning med månadens sparande.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja några solklara köplägen är svårt att hitta som det ser ut nu...

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Du funderar inte på mera Kopparbergs? Har ju gått ner en del i pris sen sist du köpte. Själv funderar jag än vad det blir för inköp. Har som dig haft lite mer utgifter än vanligt denna månad så får se hur mycket som kommer investeras. Mvh Slimis

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo det funderar jag faktiskt på. Planerar att öka mitt innehav nu när dom kommit ned lite i pris. Vet inte hur mycket jag planerar att köpa för ännu dock. Courtaget svider ju en del:/

   MvH Pengaregn

   Radera