fredag 27 maj 2016

Barnspar hos Nordnet


Sedan Nordnet kontrade i kampen om spararnas pengar har jag gått och funderat på om jag inte skulle ha mina barns sparande hos dom. Idag gjorde jag slag i saken och öppnade ett konto hos dom samt öppnade en kapitalförsäkring till mina knoddar. Då mina barn redan har en liten grundplåt till deras sparande tänkte jag ta tillvara erbjudandet om att handla courtagefritt upp till 80 000:-. Detta borde göra att jag kan få till en schysst väldiversifierad grund att stå på utan att behöva fundera så mycket på avgifterna. Jag siktar på att ha någonstans kring 50% i olika indexfonder (superfonden t.ex) och resten i aktier med främst svenska bolag. Vill dock ha in utländska bolag också men kanske att fördelningen kan bli typ 70-30 eller något i den stilen. Skulle vilja att barnens portfölj blir ganska enkel och slimmad med inte för många olika innehav.

Jag kommer sprida ut deras grundplåt och köpa in mig under ett antal månader för att jämna ut inköpskostnaderna. Förhoppningen är ju givetvis att denna portfölj ska växa till sig ordentligt över åren och fungera dels som ett sätt att få barnen intresserad av ekonomi men även som en grundplåt till deras eget vuxna liv. Sparhorisonten är på mellan 12-20 år, men gärna längre om jag lyckats tända ekonomignistan hos dom små:)

Stefan på z2036 har ett kul upplägg där barnen får välja vilken aktie som det ska investeras i och detta kommer jag i någon form försöka apa efter. Portföljen kommer kopplas till Shareville framöver så att ni läsare kan följa och se hur det går för barnens penningar.

Före idag har jag bara ytterst kort svept förbi Nordnets sida och har nog inte direkt haft någon åsikt om den. Nu under eftermiddagen har jag dock klickat mig runt lite mer och försökt göra mig en smula hemmastadd. Mycket är verkligen annorlunda mot Avanza där jag huserat sedan i våras. Några saker sticker ut och känns rätt mycket sämre än Avanza. Att man inte kan göra direktinsättningar känns verkligen lite stenålder. Sen upplever jag att aktielistor och sådant känns ganska mycket rörigare. Svårt att hitta information liksom... Detta kan också bero på att jag är ovan och inte satt mig in i systemet än.

Det som sticker ut åt andra hållet är främst Shareville. Fasen vilket roligt grepp! Ser mycket fram mot när barnens KF är med där och man kan följa andra. Skulle inte förvåna mig särskilt mycket om Avanza kommer med något liknande i framtiden. Har ni era portföljer på Shareville? Säg gärna till så jag kan följa er när det blir dags.

Jag hoppas ni får en underbar helg!

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Jag har aldrig ångrat att jag lämnade Nordnet, förrän Shareville kom. Har funderat på att starta Nordnetkonto bara för att få tillgång till det, och nu med courtagefriheten kanske jag borde sätta över en slant också. Ska bara...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha...ska bara😂

   Ja nu har jag slut på courtagefritt hos Avanza så då tyckte jag Nordnet kunde få en chans med barnsparet. Enligt supportkillen jag pratade med är dom tydligen på gång med en ny hemsida och direktinsättning👍🏻

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Har hört många klaga på Nordnets hemsida, men har själv inte sett den på många år, så jag vet inte hur illa det är. Det där med direktinsättning är inget problem för mig. Min tanke är att göra en enda insättning bara för att kunna handla lite courtagefritt när jag ändå startat konto, och då kvittar det om det så tar en månad innan pengarna är framme. Egentligen är det Shareville som drar.

   Radera
  3. Njae något större problem är det väl inte men nu när jag har vant mig med att kunna föra över pengar direkt känns det lite b...

   Shareville ska bli mycket spännande att utforska:)

   MvH Pengaregn

   Radera