torsdag 26 maj 2016

Pengaregn VS Banken Rond 3 Nordea


Taggad till tusen knallade jag in på Nordeas kontor igår morse. Med mig i ryggsäcken hade jag då precis fått Swedbanks erbjudande. Deras erbjudande bestod i att dom skulle "tycka det vore kul" om jag blev kund hos dom samt att jag kunde få tillgång till deras premiumtjänst för 59:- i månaden.Suck! Ingen rabatt på lån, segt bemötande, betala för rådgivning, nej där vill jag inte vara kund det är en sak som är säkert. I bankernas kamp om min gunst kan vi alltså stryka Swedbank, tack o hej!

Kvar står då Nordea och Handelsbanken. Den sistnämnda av de två har jag ännu inte lyckats få till något möte med. Vårt planerade möte blev inställt på grund av sjukdom från deras sida och efter det har det varit tvärtyst. Jag kanske är onödigt tjurskallig som inte själv hört av mig till dom och bokat ett nytt möte men då jag haft ärenden till dom har jag nämnt detta och trots det har inget hänt. Jag anser att det ligger i deras ansvar att ta tag i det om dom är intresserade av att ha mig som kund. Nog om Handelsbanken, över till min nuvarande bank Nordea.

Jag har än så länge trivts ganska bra hos Nordea. Har väl inte haft jättemycket med dom att göra utöver bolånebiten men jag tycker det känts bra den kontakt vi haft. Jag berättade för dom om mitt ändrade ekonomiska läge och vår nya värdering på vårt hus och frågade om det fanns något som kunde göras på lånen. Med vår nya värdering som grund fick jag erbjudandet att baka in större delen av vårt topplån ner i bolånet. Den lilla del som inte fick plats i bolånet skulle jag då betala av på studs. Utöver den rätt så markant billigare lånekostnaden detta skulle ge oss så fick vi också en punkts rabatt på räntan. Från 1,6 till 1,5 :)

Jag suger fortfarande lite på karamellen men om inte Handelsbanken vaknar till liv och kommer med ett riktigt bra erbjudande inom de närmsta dagarna kommer jag nog stanna kvar hos Nordea med dom nya lånevillkoren. I rena pengar skulle detta innebära en besparing på ungefär 1300:- i månaden. Det är 15 600:- per år rakt in till pengamaskinen det.

Nu har ju inte sista ronden gått ännu men det känns redan som det faktiskt var värt att ta svängen förbi dessa banker. Det har varken kostat mig blod, svett eller tårar för att få till denna besparing. Jämför era banker gott folk! Det kan finnas dollars att spara.

Om det nu blir så att jag blir kvar hos Nordea så slipper jag också böket med att byta kort och ändra med lönekonto till arbetsgivare mm mm. Så jag ser det som en win-win om det blir så i slutändan.

Vill ni spana in de tidigare inläggen i den här följetången finns dom här:

Pengaregn VS Banken Rond 1 Swedbank
Pengaregn VS Banken Rond 2 Handelsbanken

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Fan alltså, jag pallar inte med bankerna... har liknande erfarenhet som du. De verkar ha en kartell, vill inte ha mig som kund. Handelsbanken föreslog att "om du flyttar allt du har till oss får du 0,1% rabatt på bolånet". "Men era avgifter är ju löjligt dyra" påpekade jag. "Vad menar du?" undrade de. Ja, ni tar ju 1% i courtage, minst 99 kr... HAR NI INGEN JÄVLA KOLL PÅ MARKNADEN ELLER? Jag påpekade att en annan bank erbjöd 0,16% billigare ränta utan åtaganden (fast dubbelt så stor amortering men det sa jag inte) och att jag istället för att flytta in allt jag hade skulle plocka ut min tjänstepension. "Har pratat med chefen och detta är tyvärr vad vi kan erbjuda". Total handlingsförlaming. Hej då Handelsbanken, sade upp kredit/betalkorten och plockade ut min tjänstepension på 80000 kr (med 5200 kr insättning per månad). Flyttar bolånet om 2 mån. De är inte smarta alltså... bolån kostar banken ca 0,25%, resten är ren vinst.

  Förra gången jag var där när jag skulle köpa hus var precis det diskuterades att införa krav på 15% kontantinsats. Handelsbanken införde det tidigare frivilligt. Vi hade siktat in oss på 5% och när jag påpekade problematiken med hur en vanlig barnfamilj skulle kunna pynta 500000 i kontantinsats utan att ha något att sälja (med vinst) föreslog de att jag skulle be mina föräldrar om förskott på arvet. WTF? Ställde mig upp och gick.

  Förresten, 0,1% motsvarar 10 punkter, inte en punkt :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja dom verkar sannerligen inte överförtjusta i att få nya kunder. Jag hade verkligen hoppats på att dom skulle vart betydligt mer tillmötesgående.

   Tycker du gjorde helt rätt som tog dina affärer till en annan bank. Det är inte många som ledigt slungar upp 500 000:- ur egen ficka😂

   Tusen tack för påpekandet, då blev ju dealen ännu bättre;)

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Grattis till det. Och bra timlön för mödan. Blir mkt pengar på sikt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Stefan! Jo det blir allt en hygglig timlön och ett schysst tillskott till utdelningsapparaten:)

   Ha det fint!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Har du kollat Danske Bank, om du är medlem i ett saco-förbund så kan du få bra erbjudande (1,29% om du har minst 750 000 kr i lån). Se mer här: http://www.danskebank.se/sv-se/saco/Pages/saco.aspx
  Jag ska omförhandla mina lån i samband med flytt i sommar och tänkte då se om någon annan bank kan matcha det.

  SvaraRadera
  Svar
  1. 1,29% hade ju suttit som en smäck det, dessvärre är varken jag eller sambon några saco-medlemmar. Tack för tipset dock!

   MvH Pengaregn

   Radera