onsdag 4 maj 2016

Surbörs under sommaren


Idag känns det äntligen som att sommaren är på väg, iallafall i min del av landet. Personligen har jag inte mycket till övers för perioden som just varit. Höst och Vinter med allt vad det innebär är inget för mig. Det enda riktigt postiva med slasksäsongen är möjligtvis att man med lite mer gott samvete kan mysa ned sig i soffan framför en bra film eller tvspel.

Jag har läst en hel del senaste tiden om att sommaren brukar betyda surbörs. Detta har följts med slogans som ”Sell in may, stay away”. Vad betyder allt detta? Det kan ju vara jag som är trög i vanlig ordning men borde inte surbörs innebära alldeles förträffliga möjligheter att köpa bolag till billigare pris? Om nu surbörs betyder att kurserna sjunker, eller är det något annat som menas?

Om det betyder det jag tror det betyder kommer jag gladeligen utnyttja surbörsen och månadsvis plocka på mig fler och fler andelar i mina bolag.

Förmodligen har en hel drös bloggare redan uppmärksammat vad Avanza från och med idag erbjuder. Nämligen courtagefri handel på stockholmsbörsen för dom med ett sparande under 50 000:-. För min del gjorde detta mig super glad då jag har ungefär 20 000:- kvar till den nivån och kan i och med detta handla courtagefritt en tid framöver. I detta courtagefria gläderus passade jag på att plocka på mig ett par Investor aktier samt köpa en aktie i Cloetta:)

Tack o bock Avanza!

Förhoppningsvis kan detta också leda till att jag kan leda in en eller två kompisar på aktiesparandets bana. Vi får se vad det blir men jag tycker i vilket fall som helst att detta är toppen!

Noterade också att H&M idag handlades utan utdelning men kursen inte sjönk sådär nämnvärt mycket. Om man jämför med Swedish Match som hade exdatum förra veckan så var raset betydligt större. Dock gjorde just Swedish Match ett duktigt ryck uppåt idag vilket jag tyckte var kul då jag nyligen plockat in dom i portföljen.

Ut och njut av vårsolen!

MvH Pengaregn

9 kommentarer:

 1. Jag gissar att "Sell in May and gradually buy in until october" inte riktigt har samma... snärt

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha nej det har du rätt i😂

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Tja Anders.

  Berättade just för min tjej om Avanzas Courtagefria handling under 50 000. Otroligt bright av dom då det blir en win win situation. Locka fler småsparare till aktehandeln och börja tjäna pengar på dem senare....hmmm kanske skulle satsat på Avanza ändå i stället för Nordnet.

  Jag vet inte var du bor men även här uppe i Norrland har det vart en riktig kanondag, nästan sommarkänslor faktiskt. Gick i linne för första gången idag, i love it :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen en win win. Jag ska försöka få min sambo att skaffa sig ett konto och börja handla courtagefritt:)

   Jag bor betydligt längre söderöver;) Nu får det gärna va strålande sol fram till typ slutet av september:)

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Trodde förresten du redan Avanzian, där ser man va fel man kan ha:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Hoppas att börsen blir sur i juni-sept så man kan köpa lite på rea!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja precis! Det är ju det jag hoppas med så man kan tanka på sig rejält inför kommande års utdelningar:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. vad bra av avanza! Jag längtar tills jag kan börja spara!!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kämpa på! Snart är du där och kan börja spara undan några slantar.

   MvH Pengaregn

   Radera