torsdag 12 maj 2016

Disney ger mig beslutsångest


Börsen fick fnatt efter Disney’s, i mina ögon, bra rapport och det gjorde att aktien tog ett dyk söderöver. Disney är ett av de bolagen jag vet att jag vill ha i min portföljen och anledningen att dom inte redan finns där är priset. Så nu när kursen sjönk till 102,25 dollar kliar det något djävulskt i köp-fingret.

Hade dock någon plan om att jag inte skulle handla några utländska bolag förrens jag kommit över 50 000:- i samlat sparande hos Avanza. På så sätt skulle jag kunna handla courtagefritt upp till den nivån. Ett köp i Disney skulle innebära drygt 3600:- jag inte kan handla courtagefritt för. Egentligen spelar väl detta mindre roll men jag gillar inte att frångå mina egna planer. Vi får se om det blir ett köp eller om jag vilar på hanen... Ser man tillbaka så har jag hittills vilat på hanen varenda gång jag sagt så ;) Men vem vet... idag kanske det blir andra bullar.

Ett annat bolag som också tog duktigt med stryk idag var Skanska och jag förstår inte grejen riktigt. Dom kommer med en bra rapport men ändå dyker aktien. Klart det finns lite smolk i bägaren men allt som allt tycker jag framtiden ser ljus ut för Skanska.

Kriget om oss sparare fortsätter mellan Avanza och Nordnet och igår kontrade Nordnet med ett erbjudande som faktiskt gjorde mig hyggligt sugen på att öppna upp ett sparande hos dom också.Courtagefri handel upp till 80 000:- i samlat sparande, inte så dumt det. Ett alternativ för min del skulle kunna vara att sätta mina barns sparande hos Nordnet och på så vis bygga upp en fin, diversifierad portfölj utan att behöva fundera på courtagekostnader.

Det tål att funderas på!


MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Köpte på mig 8 st aktier i Walt Disney idag:)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jo jag såg allt det ;) Grattis! spana gärna in mitt senaste inlägg och läs hur jag lyckades klanta till mitt köp.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag köpte 4 st till barnen i julas och har alltså åkt på fetdäng hittills... fast det är "bara" -14% nu, det var värre i februari... funderar också på att köpa på nu. Har dock inte läst på alls så jag väntar lite tills barnen fått in lite mer kapital och kollar vad som känns bäst då. De senaste veckorna har jag tankat Byggmax som tusan till dem :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag tror Disney på lång sikt kommer vara ett grymt bra bolag.

   Byggmax ja, dom ligger med på min bevakningslista men jag får liksom ingen riktigt känsla om vart det är på väg med bolaget. Kan väl erkänna att jag inte gjort några större efterforskningar. Hur ser utdelningshistoriken ut?

   MvH Pengaregn

   Radera