fredag 13 maj 2016

Pengaregn VS Banken Rond 1 Swedbank


I ett tidigare inlägg, Nu ska banken få vad dom tål, nämnde jag att jag i samband med mitt arv skulle sätta lite press på bankerna för att se om det går att skava av någon %-del av våra lån.

Första mötet gick så av stapeln idag och det var Swedbank som fick stå som motståndare.

Jag berättade lite kort om våra planer kring vårt hus samt vad vi är ute efter när vi letar efter en ny bank. Någon direkt ”Välkommen till oss” känsla kan jag inte säga att jag fick efter det här första mötet. Det var mycket prat om deras premiumrådgivning som kostar 165:- i månaden och en del mumlande om att dom inte kunde göra så mycket gällande räntorna. Att dom hemskt gärna är med och ger rådgivning gällande mina investeringar var också väldigt tydligt men kanske inte så önskvärt.

Vi får se vad slutresultatet kan tänkas bli. Dom skulle räkna lite och sen återkomma till mig. Som det känns just nu är jag dock inte supersugen att styra flyttlasset mot Swedbank men jag räknar inte ut någon kandidat förrens alla korten ligger på bordet.

Nästa Rond kommer gå av stapeln nästa vecka och som motståndare då står Handelbanken. Min nuvarande bank Nordea kommer bli slutstriden och den fighten tas någon gång i slutet av maj.

Som en liten update gällande mitt tilltänkta köp i Disney har jag nu lagt en order på kursen 101 dollar. Håller tummarna att den går igenom. Se tidigare funderingar i ämnet här och här. Två nedsnittningsköp gjordes också under dagen i H&M och Castellum.


Trevlig helg!

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Spännande och intressant! Väldigt aktuellt för mig också.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja vi får se om det kan ge något resultat:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Hej Pengaregn!

  Skall bli kul att följa dessa ronder! Hoppas att du kommer segrande ur dem! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Haha, ja förhoppningsvis får jag inte sämre villkor efter mina förhandlingar iallafall :)

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera