torsdag 2 juni 2016

Enkla sätt att tjäna pengar


Nu kände jag på en gång att rubriken blev som en lockrubrik för någon form av klicka-här-så-lurar-jag-av-dig-dina-pengar-verksamhet men så var inte riktigt min tanke. Jag har inom bara ett par dagar kommit i kontakt med ett par olika tjäna-pengar-sätt som på ytan verkar lite för bra för att vara sanna så då tänkte jag slänga upp ett litet inlägg om mina tankar kring det här och kanske få lite feedback från er som läser.

Det första jag kom i kontakt med var en sida som heter Riskfritt som har någon typ av system för att utnyttja olika spelbolags bonusar och sedan spela, som namnet antyder, riskfritt. Funkar detta? Och om det gör det, varför gör inte alla så? Som systemet presenteras verkar det ju vara pengar rakt ner i fickan med inte någon större ansträngning.

Det andra som svepte förbi var en sida som sysslade med privatlån och snabblån. Savelend heter företaget och tydligen erbjuder dom en förväntad avkastning på 12,2%!! Kan detta verkligen stämma? Varför pysslar jag då med att köpa aktier, bättre jag slänger in ett par hundra tusen här istället... Har någon av er därute testat detta?

Jag funderar eventuellt på att göra ett test med en mindre summa och sen göra en liten följetong om det här på bloggen. Skulle det kunna vara intressant?

Jag vill bara poängtera att jag tjänar absolut inga pengar på att skriva om de här bolagen utan jag tar enbart upp det här för att jag är nyfiken på dels om det fungerar och dels om någon av läsarna har egen erfarenhet av det. Som ni kan se så har jag inte lagt ut några länkar eller ens hela webadresser så om ni vill kika på bolagen får ni helt enkelt googla.

Om någonting låter för bra för att vara sant är det oftast det. Hur ligger det till i ovanstående fall?

MvH Pengaregn

11 kommentarer:

 1. Antar att du som jag (och troligen alla andra ekonomibloggare) fått förfrågan från Savelend om bloggreklam. Finns det så mycket pengar i den branschen borde man nog dra iväg ett förslag med många nollor till dem :-).

  Att gå in som kund och låna ut pengar till människor med dokumenterad usel betalningsmoral eller möjligheter att betala tillbaka känns fel på så många sätt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu blir jag nästan förnärmad...jag har inte fått någon förfrågan om bloggreklam😔

   Skicka iväg ett förslag på chans för tusan😊

   Precis som du säger så är det både ett och annat som känns sketchy.

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Den har säkert fastnat i skräpfiltret...

   Radera
  3. Haha ja det är inte omöjligt, får ta mig en titt bland skräpet:)

   MvH Pengaregn

   Radera
  4. De fanns för ett tag sedan ett företag som lånade ut pengar där man kunde få antal % i avkastning, vid förutsättning att den som lånar betalar tillbaka.
   Men de bolaget hade sköts ganska illa och pengar försvann och bolaget kursa, några månader innan konkursen var ett faktum hade många tidningar hoppat på trenden och skriva om detta bolag och tyckte de verka vara en smart ide.

   Ideen är de inget fel på men att få tillbaka pengarna de kan man nästan glömma.

   Radera
  5. Jo jag har stött på det tidigare jag med men det känns som sagt inte som världens tryggaste investering.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Vad gäller spelbolagen så tipsade Gunter Mårder detta tips för 1 år sedan, verkar kunna funka!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var som fan! Kanske värt att testa då med andra ord... Kanske skulle göra en bloggföljetong om det istället:)

   Ska ta mig en lite noggrannare titt på sidan.

   Ha det fint!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. https://soundcloud.com/sparpodden/sparpodden-39-pengamaskinen-gunthers-riskfria-betting

  SvaraRadera
  Svar
  1. Guld! Tack ska du ha! Ska försöka hinna lyssna lite imorgon:)

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Nu har jag lyssnat! Helt otroligt men det verkar ju funka. Får se om man orkar testa det. Det är ju inte utan ett visst krångel...

   MvH Pengaregn

   Radera