måndag 20 juni 2016

Full fart mot midsommar


Tack vare lite dämpning i oron kring en eventuell Brexit tog OMX30 ett skutt upp idag. I skrivande stund ligger vi 2,87% upp och för omväxlingsskull var det ju trevligt att se blåa siffror i samtliga mina innehav förutom Duni som av någon anledning vägrade ta fart.

Gissningsvis kommer det gunga på rätt bra även de närmsta veckorna så det är nog ingen idé att vänja sig med blåa siffror än. Slängde ett öka på EFN’s börslunch här förut och där pratade Johnny Torssell om att det just nu är en bra sannolik för en bullmarket. Det är väl bara att vänta och se... Vad tror ni där ute? Är det en uppgång vi har framför oss eller kommer det fortsätta söderöver?

Med tanke på att jag än så länge inte petat in allt för mycket pengar i mina portföljer kommer jag sitta tvärlugnt i båten under kommande veckor och jag kommer hålla mig till min plan med att månadsvis köpa in mig. Blir det ett ordentligt nedställ kan det nog hända att jag trycker in lite extra pengar.

Just denna kortvecka innan midsommar känns lite som ett ekonomiskt vakuum för mig. Den nya löningen sitter inte på kontot förrens tidigast fredag och då är börsen stängd. Månadens påfyllning kommer kunna ske först veckan efter.

Det är ju denna vecka man går och taggar inför hela månaden. Det är nu man får sitta och pilla i sina excelark och dela ut ”månadspengen” på de olika bolagen. Det är just då det är som allra roligast att pyssla med sina pengapress enligt mig. Jag längtar! Min förhoppning är också att få stryka ännu ett delmål från min lista. Det som är inom räckhåll är ett portföljvärde på 75 000:-. Med lite medvind i form av lite extra spar samt att inte marknaden rasar så ska det nog gå. Fingers crossed!

H&M kommer med rapport på onsdag och det ska bli mycket spännande att se hur den tas emot. Jag håller verkligen tummarna på en stark rapport så att aktien kan börja klättra lite långsamt uppåt igen.

Vad ser ni fram mot i veckan förutom nubbe och sill?

MvH Pengaregn

4 kommentarer:

 1. Vi får väl lönen den 23:e eftersom det är röda dagar efter det? =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja iallafall om man vanligtvis har utbetalning den 26:e:)

   Min lön trillar in den 23:e så då finns det kom om tid att fila på månadsköpet veckan efter;)

   Ha det gott!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Ser fram emot, semesterpengar, semester, nubbe och sill :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det lät mycket trevlig må jag säga! Får passa på att önska dig en trevlig semester. För min del dröjer det dessvärre några veckor till...

   MvH Pengaregn

   Radera