lördag 11 juni 2016

Miljonär!


Då var dagen här. Dagen jag väntat på ett antal månader. Dagen då allt blev verkligt! Jag trodde inte det skulle hinna bli klart innan helgen men där fick jag fel för igår hade merparten av mitt arv trillat in på kontot och jag kan numera stolt titulera mig MILJONÄR!

Att jag någon gång i livet skulle få kalla mig just miljonär har jag bara vågat drömma om. Visst har jag ibland snuddat vid någon sorts målbild att jag skulle vilja bli det men jag trodde nog, i ärlighetens namn, inte att det skulle ske.

Strax över 1,1 miljoner sitter nu på mitt konto och väntar på att bli satta i arbete. Flera gånger har jag nu loggat in på min bank bara för att titta på siffrorna. Helt overkligt mycket pengar! Helt galet mycket pengar! Plötsligt känns alla ekonomiska problem ganska långt borta.

Att jag skulle ärva en så stor summa pengar var inte något jag räknade med. Jag hade faktiskt ingen aning om att det fanns några pengar överhuvudtaget. Min förhoppning var mer eller mindre att jag skulle slippa betala något för begravningen. En begravning är jobbigt nog att styra upp utan att behöva fundera över det ekonomiska. Nu blev det ju lite över efter att begravningen var betald...

För bara några år sedan var jag arbetslös. Att säga att jag levde paycheck to paycheck är att sockra det. Jag tvingades sälja en massa saker bara för att ha råd till räkningar och mat. Ångesten för ekonomin var i princip konstant under den här tiden. Idag är läget annorlunda inte bara på grund av arvet men mycket på grund av det. Idag har jag ett fast jobb men det allra viktigaste är att jag i år för första gången på allvar tagit ansvar för vår ekonomi. Mitt arv kommer inte göra att vi bränner mer pengar, snarare mindre. Arvet var ett wake up call på många sätt.

Miljonär... Tänk att du skulle göra mig till miljonär... Det är verkligen en helt fantastisk känsla men jag kan inte låta bli att skämmas lite... Just nu har jag klivit över den gräns som så många strävar efter och som många har som mål och jag har egentligen inte behövt göra någonting.

Jag följer ju ett helt gäng bloggare som krigar månad efter månad och bygger sina pengamaskiner genom hårt arbete och idogt sparande. Här kommer jag in på en räkmacka och får denna pengasumma serverad på silverfat. Jävla snubbe! Jag är mycket medveten om vilken otrolig möjlighet detta är och vilken tur (kan man kalla det tur i det här sammanhanget?) jag har haft.

Jag har den allra största respekt för er som bygger era förmögenheter ifrån grunden, jag ser upp till er alla och beundrar er sparförmåga något otroligt. Förhoppningsvis kan jag ta del av er kunskap och använda den på allra bästa sätt när jag nu ska förvalta detta arv och få det att växa. Det är nu min resa börjar på allvar, det är nu bäckarna ska förvandlas till floder. Jag håller tummarna för att ni vill följa med på min resa!


Men som Ben Parker sa en gång; With great power comes great responsibility. Nu är det mitt ansvar att se till att dessa pengar skapar en trygghet för min familj framöver. Dessa pengar ska inte slarvas bort utan de ska användas och investeras på ett ansvarsfullt sätt.

Jag vill ägna några ord till den person som gjorde allt detta möjligt för mig. Utan den personen hade jag inte varit den jag är idag. Och oavsett hur mycket jag älskar möjligheterna mitt arv nu ger mig skulle jag utan att tveka ge bort alltsammans om det gav mig personen ifråga tillbaka.

Tack för allt du någonsin gett mig.

Tack för alla de stunder när det bara var du och jag på varsin cykel ute på äventyr.

Tack för alla de gånger du med glädje ställde upp och skjutsade mig och mina kompisar land och rike runt på olika konserter, festivaler och andra stollerier.

Tack för att du fanns där varje gång när problemen hopade sig.

Tack för att du förstod mig i mina val.

Tack för att du lämnade efter dig de otroliga ekonomiska möjligheter jag nu har.


Hälsa dom jag känner däruppe! Kommer alltid sakna dig, kommer alltid älska dig!

MvH Pengaregn

25 kommentarer:

 1. Stort Grattis! Kom ihåg att köpa långsamt och håll dig till DIN strategi!

  /Sofokles

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Sofokles! Jag lovar att jag ska göra så gott jag bara kan:) Kommer ta det i min takt och köpa in mig under många år månadsvis är tanken.

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Härligt. Grattis!

  /Life is my goal

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Starkt inlägg. All lycka.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack Per! Jag är glad att det berörde, det var ganska emotionellt att skriva det.

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Starkt inlägg. All lycka.

  SvaraRadera
 5. Du har en bra inställning till din nya ekonomiska situation. Fortsätter du såhär så kommer du klara det fint även i framtiden!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack för dom vänliga orden! Jag tror, hoppas, och håller tummar och tår att det ska gå bra framöver:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 6. Får gratulera till arvet. Har själv lyckats spara undan drygt 1 miljon men inget arv. Är snart 33 och har vart tufft med ett låglönejobb. Fördelen med att vart fattig en gång tror jag är att man ser mer värde av pengarna än dom som alltid vart rika. Man har även lärt sig en sparsam livsstil för att få ihop pengar. Önskar dig lycka till med arvet. Tänk på att courtage äter upp mycket avkastning så köp en gång och försök behålla. Mvh

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du anar inte hur jäkla mycket respekt jag har för dig! Att fixa att spara ihop en miljon från scratch på ett vanligt låglönejobb är verkligen en grym bedrift! Hatten av för dig:)

   Att fått leva på väldigt lite gör såklart att jag/man uppskattar den frihet en sån här slant ger. Jag vet hur fruktansvärt tung det är att vända på varenda krona för att få det att gå ihop. Så det perspektivet är jag mycket tacksam över att jag har idag.

   Courtage på köpsidan kommer det bli en hel del, däremot är tanken att undvika att få kostnader på andra sidan då jag planerar att behålla min inköp under lång tid framöver:)

   Tack för din kommentar!

   Ha det fint

   MvH Pengaregn

   Radera
 7. Grattis! Kul att du har insikt i hur lyckligt lottad du faktiskt är över att överhuvudtaget få ärva. Hoppas själv att ha kommit upp i första miljonen om 13 år ca, dvs. runt 47. Bättre sent än aldrig. Lycka till och förvalda pengarna väl :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack!

   Jag känner mig otroligt lyckligt lottad och glad och tacksam att någonting gott kunde komma ur något som var så tungt och sorgligt.

   Fortsätt kriga! Jag håller alla tummar för att du når miljonen och att du fixar det ännu snabbare än 13 år. Hade jag börjat på noll törs jag knappt tänka på hur lång tid det hade tagit mig att nå den typen av summor.

   Kanske konstigt men jag har aldrig varit så ekonomisk och sparsam som jag varit efter jag fick reda på mitt arv. Och det är inte ett fall utav "mycket vill ha mer" utan mer att jag nu blir tvingad till att ta ekonomiskt ansvar, inte bara för arvet utan hela vår ekonomi. Skulle vår vanliga ekonomi kantra kommer jag snart börja gnaga på arvet och rätt som det är så är pengarna slut. Det kommer inte hända, det har jag bestämt mig för!:)

   Tack för lyckönskningarna!

   MvH Pengaregn

   Radera
 8. Tja!

  Jag känner igen känslan, det är så att man kan svimma nästan när man ser pengarna på kontot för första gången. Bra skrivet och fin hyllning på slutet tyckte jag!

  Lycka till som tusan för nu åker tåget!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Vi sitter ju lite i samma båt du och jag och det tycker jag känns bra som fasen! Skönt att inte vara ensam om den här underbara men lite skrämmande situationen.

   Tack för dom fina orden, dom värmer!

   Vi lär ses på fler hållplatser och perronger längs vägen hoppas jag!

   Choo choooo

   MvH Pengaregn

   Radera
 9. Grattis och välkommen i klubben! Sju siffror är bättre än sex (ja, dubbeltydigheten i den meningen var helt medveten).

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stort tack! Det känns hitills som en rätt trevlig klubb att vara med i:) Angående dubbeltydigheten så digger jag bägge delarna fast på olika sätt:) Haha

   MvH Pengaregn

   Radera
 10. Lycka till med förvaltandet. Mycket väl skrivet men jag tog fasta på en sak och det är den svenska synden.

  Vi har alldeles för mycket Jante i Sverige där vi skall må dåligt för vår egen lycka och jämna ut våra känslor. Det klarar du av alldeles utmärkt med tanke på att det är ett arv och att det är en känslomässig slitning att vara ägare till pengarna nu.

  Denna någon som försett dig med pengarna har slitit för att du skall ha dom och jag hoppas att din lycka är någonting som denna person strävade efter så ta vara på tillfället som ges och fan ta den som missunnar dig den trygghet som pengarna kan innebära för dig och din familj.

  Må väl

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack för dom fina och peppande orden!

   MvH Pengaregn

   Radera
 11. Stort grattis till miljonen!

  Med din sunda inställning till pengarna och livet, så kommer du förvalta pengarna bra, det är jag säker på!

  Själv kämpar jag på och tror jag kan nå miljonen 2027 om inget oförutsett inträffar på vägen.

  Tryggpension

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack så mycket!:)

   Jag håller tummarna att det ska gå vägen. Resan kommer var lång och förhoppningsvis lär jag mig mer och mer längs vägen!

   Lyckta till med miljonkampen, vem vet något oförutsett kanske händer som gör att målet nås betydligt tidigare:)

   Tack för att du läser och kommenterar!

   MvH Pengaregn

   Radera
  2. Jag vet att jag kommer få ärva pengar i framtiden, men det får gärna dröja många år, man vill ju ha kvar personen i livet så länge som möjligt.

   Radera
  3. Kul att du kommer få ärva!

   Precis som jag skrev i inlägget så hade jag gärna lämnat tillbaka varenda krona om det innebär att jag kunde få personen tillbaka.

   MvH Pengaregn

   Radera
 12. Stort grattis. Pengamaskinen kommer rulla på fint nu. :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tusen tack! Ja nog ska det gå att få hygglig fart på snöbumlingen:)

   MvH Pengaregn

   Radera