onsdag 29 juni 2016

Underbara kalkylblad


Tänk att det kan vara så tillfredställande att sitta och föra in siffror i ett kalkylblad. Fylla i anskaffningsvärde, marknadsvärde och antal. De är de små tingen som ger guldkant här i livet minsann:)

Just mina innehav kommer dock som tvåa på kalkylbladstoppen. Ohotad nummer ett är mitt kalkylblad där jag för in mina utdelningar. Varje införd krona där är som en liten julafton och även fast summorna än så länge är väldigt små så växer totalsumman undan för undan. Skulle det vara intressant om jag skapade en flik för just mina utdelningar?

Efter måndagens köpfest har det ju hänt en del i portföljen men jag har inte haft tid förrens idag att uppdatera mina innehav här på bloggen. Nu ska dock både portföljsidan och målsidan vara uppdaterade. Länkar till sidorna finns längst ned i inlägget.

I och med detta månadsköp kunde ännu en målnivå strykas och den första ”fira-nivån” närmar sig med stormsteg. Tack vare det senaste två dagarnas uppstuds är nu mitt portföljvärde över 75 000:-. Det känns märkligt på så många sätt. Jag kommer ihåg att för kanske 7 eller 8 år sedan hade jag ett mål att spara undan 50 000:- på ett sparkonto. Jag minns att jag tänkte att det skulle bli steget till ett fortsatt sparande och sedan ett liv i sus och dus. Några 50 000:- kom jag inte ens i närheten av då och tankarna på sparande sköts sedan på framtiden. Nu sitter jag här med aktier för över 75 000:- och måste vekrligen nypa mig lite i armen. Endel av er därute kanske tänker; mäh du har ju inte sparat ihop dom där 75 000:-, och det stämmer såklart. Merparten av kapitalet kommer från mitt arv men med det arvet föddes också en helt annan vilja och passion. Nu vill jag spara så mycket som möjligt varje månad, och inte bara vill utan jag gör det också. I mig har ett helt annat tänk växt fram efter att jag fick mina arvspengar. Jag är fast besluten att förvalta arvet så bra jag bara kan samtidigt som jag av mina egna sparade pengar ska peta in så mycket det bara går varje månad.

Mot oändligheten och vidare!

MvH Pengaregn

Mål & Portfölj

6 kommentarer:

 1. Jag skulle uppskatta en flik med dina utdelningar i alla fall.
  Väl kämpat, så kul att se att du har fått in det "bra" ekonomiska tänket nu =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Då ska jag se om jag kan få till en sån flik:)

   Tack för de uppmuntrande orden!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Ser bra ut, bara att jobba på!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Ja för tusan här ska det fortsätta jobbas:)

   MvH Pengaregn

   Radera