fredag 24 juni 2016

Nu går världen under, Brexit är här!


Nej riktigt så illa som rubriken antyder tror jag inte det kommer att bli men skakigt kan vi nog räkna med att det kommer bli framöver…

Tvärtemot vad dom flesta oddssidor och förstå-sig-påare trodde så blev det alltså Brexit sidan som fick flest röster bland britterna. Ingen jordskredseger på långa vägar men en Brexit är nu ändock ett faktum. Jag hade nog egentligen hoppats på att britterna skulle stanna i EU men nu får jag försöka gilla läget som det är.

Media är duktigt snabba på att prångla ut tonvis med domedagsrubriker kring detta. Till exempel:

Börserna faller fritt!!
Pundet kollapsar - Kaos på börsen!!
Stor oro på finansmarknaden!!


Dom hjälper inte direkt till att lugna oss små & storsparare men för egen del ser jag faktiskt fram mot nästa vecka när vår börs öppnar. Att den kommer tappa mellan 6-10% kan vi nog säkerligen räkna med om inte mer och våra portföljvärden kommer få sig en ordentlig smäll. Men det här med portföljvärde har vi väl alla pratat om tidigare att vi inte ska hålla på och stirra oss blinda på, eller hur?

Hur kommer jag göra då?


Nästa vecka kommer jag göra mitt månadsköp precis som alla andra månader fast till billigare pris. Inte ett kvillevitt har ändrats i bolagen jag köper aktier i. Därför känner jag mig helt trygg i att fortsätta fylla på i mina innehav även om allt på börsen lyser blodrött. Det kanske är naivt av mig att tänka på det här viset men jag känner att utslaget på en 20 års period kommer denna lilla Brexit bara vara ett hack i kurvan och det hacket planerar jag att utnyttja. Rom byggdes inte på en dag och inte min pengamaskin heller, långsiktighet måste fortsätta vara mitt fokus.

Nu planerar jag att släppa Brexit, börs & domedagsrubriker en stund och fira midsommar med mina nära och kära! Jag vill passa på att önska alla ni som är inne och läser och mina bloggkollegor därute en riktigt trevlig midsommar!

MvH Pengaregn

6 kommentarer:

 1. Trevlig midsommar på dig med!

  SvaraRadera
 2. Tror att man upplever en sådan här "kris" som väldigt jobbig när man är i den, men att det över tiden spelar mindre roll. Börsen går upp och ner, så är det!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Så kan det säkert vara. Har man dessutom stora summor inne på börsen kan det såklart va psykiskt jobbigt att se portföljvärdet dyka. För egen del tycker jag inte det är ett dugg jobbigt, planen är den samma som innan Brexit och det känns bra!:)

   Glad midsommar!

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Glad midsommar! Blir att shoppa lite på sommarrean på måndag;)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack detsamma!

   Ja på måndag ska det handlas:) Iofs var det ju endel fina bolag i USA som dök redan idag så om man inte hade små grodorna i kalendern kunde man nog gjort något reafynd redan nu under kvällen:)

   Ha det fint!

   MvH Pengaregn

   Radera