tisdag 1 november 2016

Archer Daniels Midland rycker


ADM's senaste rapport mottogs minst sagt med öppna armar. Aktien rusade vid öppning upp 8% ( i skrivande stund upp 7,64% ). Visst tyckte jag rapporten såg okej ut men denna rusning hade jag inte väntat mig. Det är ju nästan så jag är sugen på att plocka hem lite vinst. ADM är det innehav som utan tvekan gått allra bäst för mig. Upp 37,95% sen start så visst rycker det lite i ta-hem-vinst-fingret. Utdelningarna är dock stabila som få och en höjning av utdelningen är nog inte omöjlig till kommande år så därför behåller jag nog min lilla andel och myser åt den fina utvecklingen jag fått fram tills nu.

På dessa nivåer tycker till och med jag, som förespråkar köp i både upp och nedgång, att det blivit alldeles FÖR dyrt. För att jag ska plocka på mig mer andelar måste kursen ned en bra bit. Speciellt nu när dollarn och är såpass stark och gör allt ännu lite dyrare. Man får nog kalla min ingång i ADM ren bonna-tur för sedan mitt första köp har den varit som en raket.

Hur gör ni andra utdelningsinvesterare med era innehav när kurserna rusar på det här viset? Plockar ni hem vinst eller sitter ni still i båten?

Grymt trevligt bolag är det i vilket fall som helst:) Ta er en titt om ni inte kände till dom sedan tidigare. Själv fick jag upp ögonen tidigt i min börskarriär tack vare bloggkollegan Vägen till Frihet. Tack för det:)

MvH Pengaregn

3 kommentarer:

 1. Gjorde mitt första köp i ADM i december förra året och är upp 46.5%. Jag blir som du också lite sugen på att skala ner. Vanligtvis brukar det vara ett misstag att sälja. Jag sitter still och inväntar en utdelningshöjning.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nu har ju både du och jag utdelningar som fokus och då tror jag vi gör rätt i att sitta still och invänta ännu en i raden av utdelningshöjningar:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Jag började köpa ADM i slutet på februari och har 53 st som ligger plus 40%. Jag behåller och plockar utdelning, har däremot inte köpt på ett tag. Det kånns fel att sälja så fort ett innehav sticker iväg, det är ju oftast av en anlending.

  SvaraRadera