fredag 25 november 2016

Nu är det färdighandlat


Det har varit full sula mest hela dagen denna löningsfredag men på kortare lediga stunder har jag faktiskt hunnit med shoppa loss på Black-Friday rean. Njae någon rea var det kanske inte och inte heller den rea "vanligt" folk shoppat sig svettiga på. Under förmiddagen genomförde jag månadens svenska inköp och i vanlig ordning blev det påfyllning i varierande storlek i nästan alla bolag. Ett av mina favoritbolag Skanska får dock vänta lite på påfyllning. Min förhoppning var att kursen skulle trilla ner under 200:- men den biter sig envist fast kring 210 och då väljer jag att avvakta lite. Sedan Trump blev vald till president har Skanska haft ordentlig vind i seglen och det har tryckt upp priset en bit.

Avanza hade ju den mycket goda smaken att bjuda oss kunder på fritt courtage idag på de amerikanska börserna och det här tillfället passade jag på att utnyttja. Jag har spanat på ett antal amerikanska bolag en tid och även varit sugen på att öka i mina nuvarande innehav. Idag slog jag till på bägge och plockade både in två nya bolag i portföljen samt fyllde på i mina andra amerikaner.


Pepsico och VF Corp återfinns nu i portföljen och min förhoppning är att bägge kommer bjuda på en trevlig avkastning de kommande åren både genom utdelningar kvartalsvis samt kursökningar.

I vanliga fall för jag över 15 000:- från mitt arv till Avanza varje månad men denna gång blev det lite mer. 20 000:- plockade jag in från arvet och 2500:- från lönen. Totalt alltså 22 500:- som i fortsättningen kommer arbeta för mig istället för att ligga och söla på Nordeakontot.

I samband med detta så passerades ännu en mysig milstolpe. Det totala portföljvärdet klev idag över 175 000:- med ett antal tusenlappars råge. Årsmålet 200 000:- är inom räckhåll även om det kommer bli svårt med tanke på att julen står för dörren och julklappar och mat ska inhandlas. Nu kanske endel av er tänker att det väl bara är att jag pyntar in lite mer från arvet och så är saken biff. Men så enkelt är det inte. Jag har en plan för mina arvspengar och då vill jag inte "nalla" på dom utan hålla mig till min plan som är att 15 000:- är det som får plockas från arvspotten per månad. Nästa månad får jag helt enkelt banta insättning till 10 000:- för att kompensera höjningen som skedde idag. Det blir till att spänna sparmusklerna om årsmålet skall nås.

Målsidan har uppdaterats och vill in ta er en titt går det fint att klicka HÄR

Hoppas ni får en fantastiskt helg!

MvH Pengaregn

3 kommentarer:

 1. Roligt att vi verkar ha ett liknande utgångsläge.

  Jag har också en hel del kapital men vi verkar ha ungefär lika stora portföljer. Jag passerade 200 000 kronor idag när novemberlönen sattes in på kontot men då har jag "fuskat" genom att "låna av mig själv" 50 000 kronor till Sernekenoteringen. Kommer därför sätta in lite mindre denna månaden.

  VFC, Realty Income, Coca Cola och J&J blev det för mig också samt P&G.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Liknande utgångsläge och liknande smak när det gäller bolag verkar det som:) VFC, Realty, Coca Cola och J&J är trevlig bolaget det. P&G är inte så dumma dom heller och skulle absolut kunna tänkas få en plats i portföljen i framtiden.

   Ha en trevlig helg!

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Måste säga att jag tycker att det är super att du för över en liten del av arvet varje månad, i stället för hela grundplåten på en gång :) Skulle nog gjort detsamma om jag hade ett arv.

  Dessutom, bra bolag i KF! Både Coca cola och Pepsi ^^ Själv har jag bara JnJ och Starbucks av dessa. Många tycker att det är för "dyrt" att handla från Amerikatt nu.

  Nu blir det kaffe :) På återseende!
  //Kronan till miljonen

  SvaraRadera