torsdag 27 oktober 2016

Bonusutdelning från snusfabrikör'n


Swedish Match dundrade idag ut förslaget om en extrautdelning på 9,50:- till oss aktieägare. Woohooo! Extra klirr i kassan lagom till jul är det som gäller om förslaget blir godkänt:) Bolaget fick en ordentlig slant över efter att ha sålt av sitt innehav i Scandinavian Tobacco och dessa ska nu fördelas ut.

Två dagar i rad har jag nu nåtts av nyheter om att mina bolag väljer att dela ut extra pengar. Jag tackar, bockar och tar glatt emot varenda bonuskrona dom vill ge mig. För min del kommer bonusutdelningen i Swedish Match hamna på mellan 200-250:- och det är inte kattskit. Om man bara ger en sådan slant rätt förutsättningar och ordentligt med tid kan den växa till sig riktigt rejält.

Det är nästan så det känns som att det regnar pengar just nu:)

MvH Pengaregn


8 kommentarer:

 1. Tack och bock, Swedish Match!

  Om det är så att du hamnar i det övre spannet på 250 kr så är det i närheten av det första trappsteget i din målsättning "Enskilda utdelningar" och då väcktes nyfikenheten inom mig. Kommer du räkna bonusutdelningar i denna trappa?

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det tror jag nog att jag kommer göra faktiskt:) Vi får se hur det går dock. Kommer behöva köpa ett litet gäng aktier till om jag ska nå upp dit och aktien är minst sagt lite dyr nu;)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Så jäkla nice alltså! Ironiskt att de väljer att dela ut 23 december(om det går igenom). Bra julklapp!

  // MoneyMachine

  SvaraRadera
 3. Det blev Swedish Match för mig också. Men ökade i: H&M, ICA, Hemfosa också. Det går undan nu :) Antar att jag får ta del av den kommande utdelningen, även om jag bara handlade Swedish Match för ca: 2500:-

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jasså det blev det:) Det tycker jag du gjorde rätt i!

   Än så länge har dom ju inte klubbat utdelningen och därför heller inte satt någon x-dag så det är klart dom kommer få ta del av utdelningen:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Visst är det härligt när det känns som om det regnar pengar?! Roligt att höra om den känslan. För egen del känns det lite surt att jag missat både Nordnet och nu Swedish Match. Bara att jobba på och investera klokt så kommer det fler lägen.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är verkligen en grym känsla. Swedish Match har du ju inte missat om du menar extrautdelningen. Är ju bara att köpa om man har en tillräckligt tjock plånbok;)

   MvH Pengaregn

   Radera