onsdag 26 oktober 2016

Jag skippar Ahlsell


Bolagets på mångas läppar är just nu Ahlsell. Anledningen till detta är såklart den stundande börsnoteringen. Att hoppa på tåget i nynoteringar har i många fall visat sig vara rätt så lukrativt. Själv tecknade jag fullt i Engelska Skolan och gjorde en snabb vinst till mina barns sparande. Andra övertecknade nynoteringar som exempelvis Academedia och Paradox har också gett skönt klirr i kassan för ett gäng bloggkollegor. Allt pekar på att så också kommer bli fallet när det kommer till Ahlsell. Vad jag kan läsa mig till så verkar företaget vara av hög kvalitet och kommer troligen gå fint när handeln startar. Tycker dom verkar i en spännande bransch och det är inte omöjligt att jag plockar in dom i ett senare skede när dom har blivit varma i börsrocken.

Denna gång väljer jag dock att avstå. De allra främsta anledningarna till det är att det är lite för brett teckningsintervall 45-58:- samt att minsta post är lite väl stor för min smak. Minst 200 aktier till ett värde mellan 9000-11600:- hade gjort bolaget till det tveklöst största i portföljen och det känner jag mig inte riktigt bekväm med. Kommer att följa noteringen med stor spänning och hålla tummarna för alla er andra som tecknar.

Ser man till vilka andra bolag som just nu är på väg till börsen eller som emitterar nya aktier så är det fastigheter för hela slanten (Tobin & Sagax). Just fastighetsbranschen är redan väl representerad via olika bolag i portföljen och just nu vill jag inte öka exponeringen så det blir pass på även dom. Ett bolag som jag ser fram mot att dom ska noteras är AntiCimex och där kommer jag troligen vara med från början. Ska bli spännande när det väl kommer ut lite information angående noteringen.

Hur gör ni med alla nynoteringar?

MvH Pengaregn

12 kommentarer:

 1. Jag avstår också Ahlsell, trots att de nu har minskat spannet till 46-50 kr (ett agerande i sig som inte sänder ut bra signaler direkt). Överlag är jag väldigt försiktig med nynoteringar, känner att jag inte lockas av det numera så populära teckna-sälja. Det finns säkert goda pengar att göra men jag vill bli mer varm i kläderna innan jag påbörjar liknande kortsiktiga manövrer.

  Skönt att det löste sig med Nibe också!

  //Humankapitalisten

  SvaraRadera
  Svar
  1. Njae snabba köp och sälj undviker jag också som regel. Engelska skolan kunde jag dock inte motstå;)

   Verkligen skönt att inte mina teckningsrätter försvann:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 2. Förstår dig helt och hållet. Jag hade resonerat likadant om jag inte sedan tidigare kände mig trygg med Ahlsell. Visst är det en risk och hade jag inte sett det på riktigt lång sikt hade inte jag tecknat heller.

  Anticimex låter spännande och är något jag också gärna tittar närmare på. För egen skull drömmer jag om en kommande notering för Serneke.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen var minsta teckning alldeles för hög för min del... Bolaget är säkert fint och välskött men jag är inte beredd att plocka in en så stor portföljandel från start. Dom får prova börskostymen ett tag så får vi se vartåt det bär:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 3. Jag hoppar också Ahlsell, av ungefär samma anledningar. Från att ha varit en IPO alla gillat har det blivit något alla varnar för. "Den största introduktionen sedan Telia", sades det. Jag undrar om de inte kommer ha en likhet till efter några timmars handel.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Just frasen/slagordet "Den största introduktionen sedan Telia" lämnar onekligen en rätt sur eftersmak. Lika bra att hålla sig undan:)

   MvH Pengaregn

   Radera
 4. Står oxå över Ahlsell, först när det nämndes om en notering var jag på, men efter moget övervägande avstår jag, känns som en för stor drake för tillfället.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Mm lite så känner jag med

   MvH Pengaregn

   Radera
 5. Samma här, jag blev lite peppad när jag hörde om att de skulle noteras. Men nej, allt snack verkar bara negativt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Sen tycker jag det är en väldig skillnad på förhandssnacket för denna IPO jämfört med andra. Kikar man på Engelska Skolan så tror ja ginte jag hörde ett enda negativt ord innan noteringen. Ahlsell däremot dras redan med lite för mycket negativa kommentarer för att jag ska känna mig trygg.

   MvH Pengaregn

   Radera
 6. Jag älskar normalt nyintroduktioner (de brukar gå bra) men Ahlsell avstår jag. Mest beror det på att de har säkrat upp så att de i princip själva kan garantera att aktien inte blir övertecknad genom den möjlighet som finns att släppa till fler aktier.

  Sen reagerade jag på samma sätt som Micke här ovan. Telia ger mig rysningar...

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja en liknande resa som den Telia gjort vill man ju inte gärna vara med på;)

   MvH Pengaregn

   Radera